Haberler

Vali Erkmen, Ereğli'de İncelemelerde Bulundu

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma İlçesindeki Saltukova Havaalanının Hizmete Açılması Çalışmalarının Devam Ettiğini Söyledi.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma ilçesindeki Saltukova Havaalanının hizmete açılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun Pazar günü Ereğli ilçesinde ziyaret edeceği Fiziksel Engelliler Derneği, Kız yetiştirme Yurdu ve Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Polisevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erkmen, Bakan Çubukçu'nun ziyaretinden önce son bir durum değerlendirmesi için inceleme yaptığını belirtti. Çaycuma'da ki Saltukova Havaalanı ile ilgili yöneltilen bir soruya Erkmen, "Havaalanı için yerelde yapılması gereken tüm çalışmalar tamamlandı. DLH ile yapılan sözleşme gereği elektronik cihazların sağlam şekilde tespitini bekliyoruz. Aynı süre içinde ruhsat işlemleri tamamlanacak. Önümüzdeki hafta içinde DLH İşletme Müdürlüğü ekipleri tekrar gelerek, alana yerleştirilen cihazları yukarıdan izleyerek sabitleştirecekler. Akabinde başlayacak olan uçuşlarla ilgili net bir süre vermek mümkün değil. Çünkü, ekipler, cihazların yüzde 100 oranda çalışabileceği noktayı tespit edecekler. Bunu ilk gelişlerinde de yapabilirler, ilerleyen süreçte de" dedi.

Erkmen, bir başka soru üzerine Filyos'un serbest bölge olması için ırmak kenarlarının koruma altına alınmasının şart olduğunu söyledi. Lukoil firmasının serbest bölge için müracaatı olmadığını ifade eden Erkmen, "Lukoil firmasının serbest bölge ile ilgisi yok. Bölge arazisinin fiziki konumu serbest bölge olmaya müsait değil. Ancak, dere yatağı sağlı sollu koruma altına alınması halinde arazi, ücreti mukabilinde alacak olan yatırımcının talebi doğrultusunda serbest bölge olabilir. Halen Devlet Su İşleri Müdürlüğü Saltukova'da şantiye binasını tuttu, çalışmalara başlayacak" şeklinde konuştu.

Erkmen, daha sonar ilçeden ayrıldı.

(BA-AK)

19.04.2007 17:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title