Haberler

Üsküp'te Pişmaniye Çoşkusu

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Fuar Müdürlüğü’nün ortaklığında bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Pişmaniye Festivali, Makedonya’nın Üsküp kentinde düzenlenen muhteşem törenle başlatıldı.

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Fuar Müdürlüğü'nün ortaklığında bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Pişmaniye Festivali, Makedonya'nın Üsküp kentinde düzenlenen muhteşem törenle başlatıldı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Üsküp Başkonsolosu Gürol Gökmensüer, Belediye Meclis üyesi Hayretin Ünlü, Kocaeli Fuar Müdürü Fevzi Utaş, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Makedonya Göçmenleri derneği Başkanı Fuat Biçici, İzmitli pişmaniyeciler ile birlikte Üsküp meydanında hep birlikte pişmaniye çekildi. İzmit Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle şenlenen meydanı dolduranlara Başkan Doğan ve beraberindekiler pişmaniye ikram ettiler.

Başkan Doğan, 5 yıl öncesine kadar İzmit Pişmaniyesinin unutulmaya yüz tuttuğunu hatırlatarak, "Göreve geldikten sonra kentimizle bütünleşen pişmaniyeye sahip çıktık. İlk önce pişmaniyenin rekorlar kitabına girmesini sağladık. Daha sonra festivalini düzenlemeye başladık. Patentini alıp heykelini yaptık. Her yıl pişmaniye festivalini ayrı bir yerde yaparak pişmaniyenin tanıtımını sağlıyoruz. Geçen sene Bosna Hersek'in Saraybosna kentinde yaptığımızın festivalin ilk ayağını bu sene de Makedonya'nın Üsküp kentinde tekrarlıyoruz. Üsküp bizim için önemli bir kent. Diğer Balkan ülkelerinde olduğu gibi burada da çok sayıda soydaşımız var. İzmit Pişmaniyesi tekrar dünyanın dört bir yanında tanınmaya başlamıştır" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Pişmaniye Festivali için gittiği Makedonya'nın Üsküp Kenti Çayır Belediyesi'ni de ziyaret etti. Doğan, Çayır Belediye Başkanı İzzet Maciti ile Belediye Başkan Vekili Doç. Dr. Süleyman Baki'ye pişmaniye ve İzmit Saat Kulesi hediye etti. İzmit Belediye Meclis üyesi Hayrettin Ünlü, Kocaeli Fuar Müdürü Fevzi Utaş, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç'un da yer aldığı ziyarette Doğan, her iki belediye arasındaki ilişkilerin artarak devam edeceğini belirterek, "Türkiye'deki kardeşlerinizden sizlere kucak dolusu selam getirdik. Karşılıklı paylaşacağımız çok şey var. Pişmaniye festivalinin burada yapılmasıyla ilişkilerimiz daha da gelişecektir" diyerek sözlerini tamamlarken, Çayır Belediye Başkanı da İzmit heyetini misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu sene 6.sı düzenlenen Pişmaniye Festivali, İzmit'teki çeşitli etkinliklerle devam edecek. 21 Haziran Cumartesi günü saat 16.00'da Yürüyüş Yolu'nda pişmaniye çekimiyle başlayacak festivalin İzmit bölümü etkinlikleri saat 19.00'da Fuar alanındaki pişmaniye stantlarının açılışı, mehteran gösterisi, uçaktan hediye atılıp Taner Eyüpoğlu konseri ile devam edecek. 22 Haziran Pazar günü de fuar alanında aynı etkinlikler tekrarlanacak ve festival Uğur Işılak'ın konseri ile sona erecek. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title