Haberler

TÜSİAD Van'a Gelecek

Güncelleme:

VADSİAD Başkanı Çiftçi: "TÜSİAD bu çalışmayı çözüm sürecinin iktisadi ayağını oluşturmak için yaptı.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Anadolu buluşmaları programı kapsamında Mardin, Cizre ve Batman'ın ardından 6 Kasım'da Van'a gelecek.

Van Dinamik Sanayici İş Adamları Derneği (VADSİAD) Başkanı Suat Çiftçi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, 6 Kasım'daki toplantı öncesi basınla bir araya geldi.

Bir kahvaltı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Çiftçi, TÜSİAD'ın bu çalışmayı çözüm sürecinin iktisadi ayağını oluşturmak için yaptığını söyledi.

"TÜSİAD'ın 6 Kasım'da Van'a gelmesinin bu gergin sürece bir katkı sağlayacağına inanıyoruz" diyen Çiftçi, çok sayıda iş adamının kente geleceğini belirtti.

Çiftçi, Van TSO ile TÜSİAD'ı getirip, Türkiye'nin ilgisini bir gün de olsun Van'a çekmeyi düşündüklerini dile getirerek, "Aslında bu gergin ortamın bir barış elçisi olarak da düşünebiliriz. Çünkü TÜSİAD Türkiye'de çok önemli bir kurumdur. Türkiye ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan bir kurum konumundadır. Sonuç olarak barış ayağını buradaki halka aktarmak, bunun yanı sıra Van'ın önemli konularından biri olan turizm değerini konuşmak üzere otel sahipleri bu toplantıda yer alacaklar" şeklinde konuştu.

Van TSO Başkanı Takva ise TÜSİA'ın Van'a gelişini önemsediklerine dikkati çekerek, "Sürekli Doğu ve Güneydoğu'daki Kürtlerin yaşadığı coğrafyada algı kırılmaları yaşanıyor. Hepimiz bunu iliklerimize kadar yaşıyoruz" dedi.

Takva, bu çerçevede iş dünyasının sorumluluk alması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnsanlar gelsinler burada yatırım yapsınlar, iflas etsinler bu iyi bir şey değil. Bu hepimizde onarılmayacak ekonomik kırılmalar yaratabilir ama en azından gelip görmeleri bile, potansiyeller hakkında bir fikir edinmeleri bile ileride kuracağımız iş birlikleri açısından önemli bir açılım yaratır. Aslında TÜSİAD'ın toplumsal meselelere duyarlılığını hepimiz biliyoruz. Zaman zaman hükümetlere, iktidarlara karşı en azından ekonomik bir duruş da ortaya koymuşlardır. TÜSİAD'ın Van ziyaretini, Van'ın en kırılgan olduğu dönemlerde, çok anlamlı, korunması ve önemsenmesi gereken bir mesele olarak algılıyoruz. Van'a gelmeleri, elbette bizim de onları bu çerçevede sahiplenmemiz, desteklememiz anlamına geliyor ki biz de bunu yapacağız." - Van

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Mardin Cizre Yerel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title