Haberler

Türkiye'den Seçim Manzaraları

Rize'de faaliyetini sürdüren Çayeli Bakır İşletmeleri'nde 320 bakır madeni işçisi, sabahın erken saatinde oy kullanma işlemini gerçekleştirdikten sonra greve devam etti.

Rize'de faaliyetini sürdüren Çayeli Bakır İşletmeleri'nde 320 bakır madeni işçisi, sabahın erken saatinde oy kullanma işlemini gerçekleştirdikten sonra greve devam etti.

Sandık başına erken saatlerde giden bazı işçiler, oyunu kullandıktan sonra Çayeli Bakır İşletmeleri Güvenlik bölgesindeki alana dönerek greve devam etti. Grev çadırında nöbet tutan işçiler, daha sonra havanın soğuk ve yağmurlu olmasına rağmen tulum eşliğinde horon oynadı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası temsilcisi Yavuz Selim Arıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, grevin ikinci günü olduğunu belirterek, "Sabah erken saatten itibaren arkadaşlarımızla değişimli olarak oylarımızı kullanarak grev alanına geliyoruz. Zor şartlar altında bu grevimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

İşçilerden Nevzat Yılmaz da Çayeli Bakır İşletmeleri ile uzlaşmak istediklerini dile getirerek, "Biz çalışmak istiyoruz. Emeğimizin karşılığını alarak çalışmak istiyoruz. 24 saat burada nöbet tutuyoruz. Gerekirse 24 saat değil 240 gün. Emeğimizin karşılığını alarak biz burada nöbet tutacağız. Bugünde oylarımızı kullandık. Yasal olan grev hakkımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Metin Çalışkan da vatandaşlık görevi olan oy kullanma işlemi gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Haklı olan davamız için buradayız. Biz bu grevi istemiyorduk. İster duruma düştük. Hiç kimse şirketin kapanmasını istemiyor. Biz bu davanın içinde hakkımızı istiyoruz. Farklı bir düşünce içinde de değiliz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınmayınca görev yapan 320 bakır madeni greve başlamıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Çayeli Bakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title