Haberler

'Türk

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kur'an-ı Kerim'in İnsanlığa Sunduğu Rahmet Yüklü Mesajlarının Bütün Toplum Kesimleriyle Paylaşılması, Getirdiği Değerlerin Anlaşılması ve Yaşanması İçin Yüksek Düzeyde Bir Bilinçlilik Meydana Getirme Düşüncesiyle 2010 Yılını 'Kur'anla Buluşma Yılı' İlan Ettiklerini Söyledi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kur'an-ı Kerim'in insanlığa sunduğu rahmet yüklü mesajlarının bütün toplum kesimleriyle paylaşılması, getirdiği değerlerin anlaşılması ve yaşanması için yüksek düzeyde bir bilinçlilik meydana getirme düşüncesiyle 2010 yılını 'Kur'anla Buluşma Yılı' ilan ettiklerini söyledi.

Bardakoğlu, Başbakanlık Tanıtma Fonu katkılarıyla Mersin'in Tarsus ilçesi Kaymakamlığı ve Tarsus Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Türk-İslam Kültür ve Medeniyetinde Tarsus' konulu sempozyumunda, Kur'an-ı Kerim'in insanlığa yük ve sıkıntı olsun diye değil, doğru yola kılavuzluk etmek, ümit vermek, huzur ve mutluluk kazandırmak üzere öğüt, uyarı ve rahmet olarak gönderildiğini ifade etti.

2010 yılının Kur'an-ı Kerim'in, Hazreti Muhammed'e vahyedilmeye başlanmasının 1400. yılı olduğunu belirten Bardakoğlu, 'Bu nedenle başkanlığımız, milletimizin inancına, kültür ve medeniyetine kaynaklık eden Kur'an-ı Kerim'in insanlığa sunduğu rahmet yüklü mesajlarının bütün toplum kesimleriyle paylaşılması, getirdiği değerlerin anlaşılması ve yaşanması için yüksek düzeyde bir bilinçlilik meydana getirmek düşüncesiyle 2010 yılını (Kur'anla Buluşma Yılı) ilan etmiştir' dedi. Bardakoğlu, Kur'an'ı Kerim'in 21. yüzyılla buluşturulması gerektiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

'21. yüzyılda yaşadığımızı unutmamalıyız. Söylediklerimizin anlamlı olabilmesi için, yaşadığımız çağı, çağın gerektirdiklerini iyi okumamız ve boşlukları iyi doldurmamız gerekmektedir. Kur'an-ı Kerim'in bilgisini ısrarlı bir şekilde topluma vermek zorundayız.'

Dinlerarası diyalog ve hoşgörü çalışmalarını da değerlendiren Bardakoğlu, 'Biz, İslam dininin mensupları olarak, İslam'ın son ilahı hakikat olduğunu, yaradan katında son hak dinin İslam dini olduğunu söylemek, ifade etmek ve bunun üzerinde durmak zorundayız. Bu bir başkası ile konuşmamıza ilişki kurmamıza engel değildir. Yaradan, Hazreti Adem'den sonra tek bir hak ve hakikat din göndermiştir, o da İslamiyet'tir' diye konuştu.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise medeniyetlerin buluşmasında en önemli unsurun 'kültür' olduğunu vurguladı. Kültürlerin, yaratıcı ile yaratılan arasındaki bağı en iyi şekilde işleyebilmesi için gerekli en önemli unsurun ise inanç olduğunu anlatan Gödekmerdan, 'Yüce dinimiz İslam, insanlığa sunduğu mükemmel öğretilerle temeli İslama dayanan kültürlerin ve medeniyetlerin oluşumu sırasında diğer medeniyetler üzerinde etkili olmasını ve örnek alınmasını sağlamıştır' şeklinde konuştu.

Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba ise, ilk kez düzenlenen sempozyumun amacının Tarsus'un İslam tarihinin ilk döneminden itibaren bir İslam ve kültür merkezi olduğunu vurgulamak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Gödekmerdan, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'na günün anısına plaket verdi.

Sempozyumun ilk günündeki oturumda, 'İslam Tarihinde Tarsus' ile 'Eshab-ı Kehf ve Tarsus' konulu oturum yapıldı.

(SÖ-DAB-CEM) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title