Haberler

Tarım Arazilerinin Devri Konusunda Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik tarım arazilerinin devri konusunda bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik tarım arazilerinin devri konusunda bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapılan açıklamada, "15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6537 sayılı toprak koruma ve arazi kullanımı kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun uygulamaları ile ilgili muhtarlara yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantıları yapıldı. Toplantılar sırasıyla Kurucaşile, Amasra, Ulus ilçelerimizde ve Kumluca beldemizde yapılmıştır. Toplantılarda eğitimler Arazi Edindirme Şube Müdür Vekili Oktay Acıbal ve şube personeli tarafından gerçekleştirilmiştir. Kanun gereği, 15 Mayıs 2014 tarihinden sonra vefat eden, üzerinde tarımsal arazi bulunan ve mirasçıları tarafından devir işlemlerini vefat tarihinden itibaren bir yıl içerisinde tamamlamayan mirasçılara Bakanlığımız tarafından Mart ayı içerisinde bildirimler gönderilmiştir" denildi.

Gerçekleştirilen toplantılarda kanunun getirdikleri, uygulamaları ve bu bildirimi alan mirasçıların yapmaları gerekenler hakkında bilgiler verildi. Son olarak muhtarların konu hakkındaki soruları cevaplandırıldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title