Haberler

Suriyeli Turisti Boğulmaktan Tatilciler Kurtardı

Tatil için geldiği Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'nde boğulma tehlikesi geçiren Suriyeli turisti, çevredeki tatilciler kurtardı.

Tatil için geldiği Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'nde boğulma tehlikesi geçiren Suriyeli turisti, çevredeki tatilciler kurtardı.

Alınan bilgiye göre, Erdemli sahilinde eşi Ömer Şaşi (35) ile denize giren Hamer Şaşi,Kızkalesi'ne yüzdü. Dönüşte fenalaşan Hamer Şasi, çevredekilerden Arapça yardım istedi.

İmdat çığlıklarını duyan Şakir Öztop, boğulma tehlikesi geçiren kadını kurtarmak için deniz bisikletiyle yola çıktı. Dalgaları aşmakta zorlanan Öztop, bir taraftan da sahilde bulunanlardan yardım istedi. Arap turiste ulaşan Öztop, çifti deniz bisikletin bindirdi, daha sonra Hamer Şasi'nin yuttuğu suyu kusturmaya çalıştı.

Diğer tatilcilerinde yardımıyla Suriyeli turist sahile çıkartıldı. 112 Acil Müdahale merkezini arayan vatandaşlar, ekipler gelene kadar telefonla bilgi alarak turiste ilk yardım uyguladı. Sahile gelen doktor tarafından ilk müdahalesi yapılarak ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi'ne götürülen Hamer Şasi, tedavi altına alındı.

Denizden yardım çığlığını duyarak deniz bisikletiyle kurtarmaya giden Şakir Öztop, bir canı kurtarmanın verdiği mutluluğu yaşadığını söyledi.

Suriyeli turisti denizden aldıktan sonra sahile çıkartmak için yoğun çaba harcadığını belirten Öztop, "Önce kadın boğuluyor diye kadını kurtardım. Kadının kocasını göstermesi sonucu onu da bisiklete çektim ve sahile getirdim. Hava güzel, ancak deniz çok dalgalı, dalga sürekli insanı içeri çeker. Suriyeli turistin yaşadığını sevindim" dedi.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title