Haberler

Suat Kılıç'tan Dibek'e Yanıt Geldi

Kırklareli Milletvekili Av.

Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek'in Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'nun 14-15 Nisan günleri düzenlediği Bedirhan Gökçe dinletisine öğrencileri zorla götürmesi ile ilgili soru önergesine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yanıt verdi.

Kılıç, Bu organizasyon için neden KYK personelinin katılımı zorunlu tutulmuş ve yurt müdürlüklerine en çok sayıda öğrenci getirilmesi talimatı verilmiştir? Sırf bir Bakan katılıyor diye resmi tatil olan günlerde kurum personeline görevi olmayan bir iş dayatılması angaryaya girmemekte midir? Sorularına şu yanıtı verdi:

"Yurtkur personeline resmi yazı ile baskı yapılması ve istekleri dışında bir faaliyete iştiraklerinin sağlanması veya görevleri olmayan bir işin kendilerine dayatılması söz konusu değildir. Düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlere doğal olarak Kurum çalışanları da davet edilmekte ancak katılımları hususunda bir zorunluluk bulunmamaktadır. Nitekim birçok personelimiz ilgili organizasyona katılmamıştır.

Sözü edilen organizasyon, öğrenciler için düzenlenmiş bir şiir dinletisidir. Yurtlardan katılacak öğrencilerin yanında, ilgili yurtların yöneticilerinin de programda bulunmaları arzu edilmiş ve hatta personelimizin aileleri de dinletiye davet edilmiştir. Sonuç olarak, yapılan işlem, düzenlenen bir kültürel organizasyon için ilgililerine davetiye göndermekten ibarettir. Bu konuya farklı anlamlar yüklenmesi ve olayın farklı noktalara çekilmesi mümkün değildir.

Diğer taraftan, Yurt Müdürlüklerince, organizasyona katılmaları yönünde öğrencilere de herhangi bir baskı yapılmamıştır.

Kaldı ki; yurtlarımızda kalan, 18 yaşını doldurmuş, yüksek öğrenim gören ve birer yetişkin birey olan öğrencilerin, kendi hür iradeleri ve seçimleri dışında, baskı yapılarak herhangi bir organizasyona katılımlarını sağlamak zaten mümkün ve makul değildir.

Ayrıca, söz konusu organizasyonla ilgili olarak, soruşturma açılmasına neden olacak herhangi bir husus bulunmamaktadır"

Kılıç verdiği yanıtta organizasyon bedeli olarak Bedirhan Gökçe'ye 14 bin TL ödendiğini bu miktarın içerisine

Bedirhan Gökçe ile 8 kişiden oluşan müzisyen grubunun ücretleri yanında, ses ve ışık düzeni ile nakliye giderleri de dahil olduğunu belirtti.

(MK-

16.06.2012 16: 45: 18

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Bedirhan Gökçe Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title