Haberler

Söke Kadın Meclisi Datça'da Türkiye Buluşmasına Katıldı

Türkiye Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Platformu, 8-9 Kasım 2014’te Muğla-Datça’da toplandı.

Türkiye Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Platformu, 8-9 Kasım 2014'te Muğla- Datça'da toplandı. 2014 yılında ilkine Söke'nin ev sahipliği yaptığı Kadın Meclisleri'nin Türkiye Buluşması'nın bu kez adresi Datça oldu.

Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin ev sahipliğini yaptığı 2. Kadın Meclisleri Buluşmasına Söke'den Türkiye Kadın Meclisleri Platformu'nun Genel Sekreteri Damla Baybora, Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şennur Parıldar ve Yürütme Kurulu üyesi Zeynep Yıldız katıldı.

İki gün süren toplantıda "Kent Konseyleri, Kadın Meclisleri Sorunları, Fırsatlar, Ütopyalar; Kadın Dostu Kentler Projesi; Kent Konseyleri ve Kadın Meclisleriyle ilgili Gelişmeler, Sorunlar, Öneriler" konu başlıkları oldu. Datça Kadın Meclisleri buluşmasında bir araya gelen kadınlar; kadının, toplumun, kentlerin, çevrenin, ülkenin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiler. Kadına şiddet ve kadın cinayetleri, iş güvenliği ve işçi ölümleri, özelleştirme ve taşeronlaşma, nükleer santral ve HES'ler, maden ocaklarındaki ölümler, çevre talanı ve sınırımızdaki savaş da kadın platformunda dile getirilen konular oldu. Bu anlamda Latmos, Bafa Gölü ve Büyük Menderes'ten söz eden Söke Kadın Meclisi başkanı Şennur parıldar, kadınlar ve çocukları için, gelecek kuşaklar için, sürdürülebilir çevrenin önemine değindi.

Buluşmada Kadın Meclisleri Türkiye Platformu Yürütme Kurulunu da oluşturdu. Aydın-Söke, Muğla-Datça, Muğla-Bodrum, İstanbul-Maltepe, Sinop, Denizli, Adana Kadın Meclisleri Başkanları asil üyelikleri; Samsun-Canik, İzmir-Seferihisar, İstanbul-Beşiktaş, Muğla, Bursa-Nilüfer, İstanbul- Kartal, Edirne, Bandırma Kadın Meclisleri Başkanları yedekleri oluşturdu.

KADINLAR; "AYRIMCILIK, İŞÇİ ÖLÜMLERİ, SAVAŞA 'HAYIR' DEDİ"

"Türkiye Kadın Meclisleri 2. Buluşması'nın Sonuç Bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesinde; "Kent planlarında başta kadınlar olmak üzere tüm dezavantajlı gruplar için pozitif ayrımcılık istiyoruz. İnsani; etnik, dinsel, mezhepsel ve cinsiyet ayrımcılığı olmaksızın temel değer olarak görmek istiyoruz. Ülkemizde taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma koşulları insanlık onuruna ve insan hakları evrensel beyannamesine aykırıdır. İş güvenliği, işçi sağlığı ve işçilerin sosyal hakları ivedilikle evrensel standartlara göre yeniden düzenlenmelidir. Aç gözlülüğün sınırsız ancak; doğanın olanaklarının sınırlı olduğunu bilmeliyiz. Gezegenimizi çocuklarımızdan ödünç aldığımız bilinci ile doğanın rant uğruna sömürülmesine 'DUR' diyoruz. Savaşa 'Hayır', Barışa 'Evet' diyerek insanlık onurunu korumalıyız" denildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Datça Muğla Söke Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title