Haberler

Sinop, Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, "Sinop, çocukların işlediği cinsel suçlar sıralamasında Türkiye ortalamasının üzerinde."

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, " Sinop, çocukların işlediği cinsel suçlar sıralamasında Türkiye ortalamasının üzerinde. Türkiye ortalaması, cinsel suçlarda 3.01 iken Sinop'ta 4.59'dur" dedi.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nce "Mutlu Geleceğiniz İçin Doğruyu Seçin Projesi" kapsamında velilere ve eğitimcilere yönelik 'Çocukları Suça İten Nedenler ve Çözüm Önerileri' adlı panel düzenledi. Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen panele Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tuncay Ayas ile İletişim Uzman Yardımcısı Haluk Hayati Ayhan konuşmacı olarak katıldı. Paneli, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, Sinop İl Emniyet Müdür Yardımcısı Rasim Çakır, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Başkomiser Yüksel Bozkurt, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda öğrenci velisi ve eğitimciler izledi.

Programda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal Ceza, "Hukuki Açıdan Suç ve Çocuk" konulu sunumunda çocukları suça iten etenler başta olmak üzere, çocuk suçlarının istatiki verilerini gözler önüne serdi. Büyüklere göre çocukların cezalarının kademeli olarak öngörüldüğünü dile getiren Ömer Uysal, "0-12 yaş grubunda ki çocuklara herhangi bir ceza verilmemektedir. Ancak diyelim ki çocuk hırsızlık yaptı, ceza vermiyoruz ama o çocuk yeterince ailesinden ilgi görmemişse, çocuğu ailesinden alıp devletin ilgili kurumlarına yerleştiriyoruz. 12-15 yaş arasında ki çocukların suç işlemesi halinde, işledikleri suçun hukuki bilincinde ise, diyelim ki ağırlaşmış müebbet cezasını gerektiren bir suç işledi ise, çocuklarımız büyüklerden farklı olarak 9 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılıyor. Diğer suçlarda ise cezalar yarısına kadar uygulanıyor" diye konuştu.

Çocukların en çok işlediği suçlara bakıldığında ilk sırayı kasten yaralama suçunun aldığını dile getiren Başsavcı Uysal, "İkinci sırada mala karşı işlenen suçlar, üçüncü sırada cinsel suçlar, 4. sırada uyuşturucu kullanmak, 5. sırada ise terör örgütüne üye olmak ve propaganda yapmayı içeren siyasal suçlar yer almaktadır" şeklinde konuştu. Çocuk suçlarına bakıldığında Sinop'un Türkiye'de 20. sırada yer aldığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, cinsel çocuk suçlarında ise Sinop'un ortalamanın üzerinde olduğunu kaydetti. Uysal, "Sinop, 2010 yılı itibariyle Türkiye'de çocukların işlediği suçlar bakımından 20. sıradadır. Şahsa karşı işlenen suçlarda ise yine 2010 yılı itibariyle iller arasında Sinop 4. sırada, cinsel suçlar sıralamasında ise Türkiye ortalamasının üzerindedir. Türkiye ortalaması, cinsel suçlarda 3.01 iken, Sinop'ta 4.59'dur" ifadelerini kullandı. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title