Haberler

Sincik'te Bal Hasadı Başladı

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde yüksek rakımlı yaylalarda organik yöntemlerle üretilen balların hasadına başladı.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yüksek rakımlı yaylalarda organik yöntemlerle üretilen balların hasadına başladı.

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı yüksek rakımlı yaylalarda bal üretimi yapan arıcılar, zengin bitki örtüsüyle kaplı yaylalarda çeşit çeşit çiçeklerden elde ettiği balların hasadını yapıyorlar. Zengin bitki örtüsü ve yaylalarıyla arıcılar için önemli yere sahip olan Adıyaman'ın Sincik ilçesinde arıcılar organik bal üretmek için çalışıyorlar. Zirai ilaçlamanın olmadığı doğal bitki örtüsü ile kaplı Akdağın eteklerine arı kovanlarını bırakan arıcılar, çabalarının karşılığını almaya başladı. Ağustos ayı itibariyle bal hasadının başladığını ifade eden Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk, "Arıcılar mayıs ayından itibaren hasat dönemini bekliyorlardı. 2015 yılının ilk bal hasadına başlamış bulunuyoruz. Bu yıl hava muhalefeti nedeniyle geçtiğimiz yıla oranla bal üretimi biraz düştü, ancak kalitede hiçbir şekilde taviz vermedik. Tam aksine daha kaliteli bal üretmek için çaba sarf ediyoruz. Derneğimize üye hiçbir arıcımız kesinlikle arılarına şeker vermiyor. Sincik balı yüksek rakımlı yaylalarımızda geven ve kekik çiçeğinden üretilmektedir. Arı konaklama yerlerimizde sizin de gördüğünüz gibi hiçbir şekilde zirai faaliyet yok, tarımsal ilaçlama yok. Dolayısıyla ürettiğimiz ballar hiçbir kimyasal madde içermemektedir. Tamamen doğal bitki örtüsü ile kaplı 2 bin rakımın üzerindeki yaylalarda üretilmektedir. Arıcılarımızın ballarını hakkettiği fiyatlarda satabilmesi için iyi bir tanıtım yapılması gerekiyor. Bunun için yetkililerden destek bekliyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Sincik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title