Haberler

Şehitkamil Sosyal Tesislerinde Kur'an-ı Kerim Eğitimi Devam Ediyor

Ramazan ayının maneviyatına uygun geçmesi amacıyla Şehitkamil Belediyesi sosyal tesislerde açılan Kur’an-ı Kerim kurslarında eğitimler devam ediyor.

Ramazan ayının maneviyatına uygun geçmesi amacıyla Şehitkamil Belediyesi sosyal tesislerde açılan Kur'an-ı Kerim kurslarında eğitimler devam ediyor. Sosyal Tesislerde açılan kuran kursuna gelen kursiyerler, hocaları nezaretinde, İslam'ı ve Kur'an-ı Kerimi en iyi şekilde öğreniyor.

Yıl boyunca birbirinden farklı kurs ve etkinliklerle vatandaşların sosyal hayatına renk getiren Şehitkamil Belediyesi yaz dönemi boyunca ise Kuran-ı Kerim kursları düzenleyerek vatandaşların kutsal kitabını öğrenmesine vesile oluyor. Ramazan ayı nedeniyle Girne ve Mevlana Sosyal Tesisinde açılan kuran kursuna gelen kursiyerler, hocaları nezaretinde, Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Kursiyerler, bunun yanı sıra her gün öğleden sonra ise, mukabele yaparak Kur'an-ı Kerim hatim ediyor. Kur'an-ı Kerim ve İslam'ı öğrenen genç kursiyerlere ise, eğlenceli ve işaret diliyle eğitim verilerek, İslam'ı eğlenceli bir şekilde öğretmeye çalışıyor. Bu tür eğitimlerle İslam'ı ve Kur'an-ı Kerim'i daha iyi bir şekilde öğrendiklerini dile getiren kursiyerler, "Şehitkamil Belediyemizin sosyal tesislerinde açmış olduğu Kuran kursuna geliyoruz. Burada hocalarımız nezaretinde Kur'an-ı Kerim'i en iyi şekilde öğrenmeye çalışıyoruz. Ayrıca bizlere İslam ile ilgili dini bilgilerde veriliyor. Ders işlediğimizde sıkılmamamız için hocalarımız bizlere eğlenceli bir şekilde dersleri anlatarak, ilahiler, hadisler ve dini bilgiler öğretiyor. Bu şekilde bizlerde hiçbir zaman derslerde sıkılmıyoruz ve daha da istekli bir şekilde derslerimize odaklanıyoruz. Burada dinimizi öğreniyoruz, ahlakı öğreniyoruz, kuranı öğreniyoruz, Peygamber Efendimiz Haz. Muhammed'in (s.a.v) hayatını öğreniyoruz. Hocalarımızdan çok memnunuz. Bizlere böylesine anlamlı bir hizmeti sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Kuran kursu hocası hocaları ise, "Burada çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz. Ayrıca siyer dersleri, dini bilgiler, temizlik ve adap konusunu öğretiyoruz. Çocuklarımız bazen derslerde sıkıldığı için, onlarla oyunlarla, şarkılarla, işaret diliyle hadisleri, ilahileri ve dini bilgileri anlatarak, dersten sıkılmamalarını sağlıyoruz. Bu şekilde çocuklarımız dersleri daha bir istek ve arzuyla dinlemeye özen gösteriyor. Çevrenin geniş ve büyük bir mahalle olması nedeniyle çoklu eğitim vermeye özen gösteriyoruz. Burada sabah ve öğlen grubumuz var. Ayrıca ek olarak mukabelemiz oluyor. Sabah Kuran eğitimimiz bittikten sonra, bayanlara yönelik kuran mukabele çalışmamız oluyor. Öğleden sonra ise yine aynı şekilde öğlenci grubumuza Kur'an-ı Kerim eğitimi veriyoruz" diye konuştular. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Girne Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title