Haberler

Şeftali Üreticisi, Verimden ve Fiyattan Memnun

Güncelleme:

Lapseki Ziraat Odası Başkanı Özdem "Şimdilik fiyatlar güzel, ihracatçı firmalar daha gelmedi, gelince daha da artar." dedi.

Türkiye'nin meyve üretim merkezi konumunda bulunan Lapseki'de yetiştirilen şeftali, hem üretim yönünden hem de fiyat açısından adeta altın yılını yaşıyor.

Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lapseki şeftalisinin dünya çapında marka olduğunu söyledi.

Şeftalinin markalaşması için başlatılan çalışmaların tamamlandığını ve patent alma aşamasına gelindiğini ifade eden Özdem, bundan böyle şeftalinin her yıl güzel fiyatlara satılacağını bildirdi. "Çünkü biz markalaştık. Bu yıl şimdilik fiyatlar güzel, ihracatçı firmalar daha gelmedi, gelince daha da artar" diyen Özdem,  geçen yıl Lapseki merkezi ve köylerinden, yaklaşık 50 bin ton şeftali üretiminin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Özdem, "Bu yıl 60 bin tonun üzerinde üretim bekliyoruz. Bunun 20 bin tonu ağırlıklı Rusya olmak üzere, İran'a ve diğer ülkelere ihraç ediliyor" diye konuştu.

Üreticilerden Mehmet Gündoğdu, yılda yaklaşık 40 tona yakın şeftali üretimi yaptığını belirterek, bu yıl için şeftali fiyatlarının iyi olduğunu söyledi.

Şeftalinin kilosunun, 1.5 ile 3.5 lira arasında değiştiğini ifade eden Gündoğdu, "Bu da gayet iyi. İlçemize ihracatçı firmalar daha gelmedi, geldiklerinde fiyatların daha da artacağını umut ediyorum. Bizim bölgemizde ağustos ayında daha çok şeftali çıkıyor. Eğer o aylarda da fiyatlar kendini korursa, şeftali altın yılını yaşıyor diyebiliriz" dedi.

Mustafa Arabacı da ürünün fiyatının geçen yıllara göre daha iyi olduğunu belirterek, ihracatçı firmaların ilçeye gelmesiyle fiyatların daha da artacağı bekletisi içerisinde olduklarını ifade etti.

İlçede uzun yıllardır meyve üreticiliği yapan Ali Rıza Gündoğdu ise "Allah bereket versin. Fiyatlar gayet güzel. Bugün için ihracatçı firmalar geldiğinde bu fiyatlar daha da artabilir" şeklinde konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Gündoğdu Türkiye Lapseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title