Haberler

Şeb-i Arus Törenlerini İzleyenlere Tekne Gezisi Hediyesi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus)’ni izleyenleri göl üzerinde ücretsiz tekne turu ile ödüllendirecek.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus)'ni izleyenleri göl üzerinde ücretsiz tekne turu ile ödüllendirecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, "Ne olursan ol yine gel" çağrısı ile tüm dünya tarafından tanınan büyük Türk İslam tasavvufçusu, mana erlerinin önderi, gönüller sultanı Hazreti Mevlana'nın bu yıl 742.vuslat yıldönümü kutlamalarının 7 Aralık'ta başladığını belirtti.

Uluslararası anma törenleri etkinlikleri çerçevesinde Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde 17 Aralık'a kadar 10 gün süreyle devam edecek olan vuslat ve Şeb-i Aruz programlarını izleyenleri, Beyşehir'de göl üzerinde tekne turu ile ödüllendirmek istediklerini belirten Özaltun, "Anma törenlerini izlediğini satın aldığı biletle belgeleyen misafirlerimiz, Belediyemize başvurmaları halinde göl üzerinde tekne turu ile ödüllendirilecek" dedi.

Başkan Özaltun, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde bulunan Mevlevilik ve Sema Ayini'nin 800 yıllık bir gelenek olduğuna vurgu yaparak, bu geleneğin korunması ve sürdürülmesi için Uluslararası Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri'nin her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Konya'da yapıldığını hatırlattı.

Konya'nın bu dönemde dünyanın her yerinden çok yoğun bir ziyaretçi çektiğini aktaran Özaltun, "Konya'yı ziyaret eden misafirlerimizin ilimizin inci bir ilçesi olan Beyşehir'i ve bünyesindeki Türkiye'nin en büyük doğal tatlı su gölünü görmesi ve tanıması açısından Beyşehir Belediyesi olarak böyle bir kampanya başlatma kararı aldık. Anma törenlerini izlediğini satın aldığı biletle belgeleyen misafirlerimize Beyşehir'de ücretsiz olarak göl turu armağan edeceğiz. Bu kampanya beklediğimiz ilgiyi görürse, her yıl devam ettirmeyi planlıyoruz" ifade etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Özaltun Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title