Haberler

Sason'da Çilek Sezonu

Sason ilçesinde tütün tarımına alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanan çilek sezonu başladı.

Sason ilçesinde 3 yıl önce tütün üretimine sınırlama konulmasının ardından alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanan çilek üretiminin sezonu başladı.

Sason ilçesine bağlı Köprübaşı, Yeniköy, Cevizli ve Umurlu köylerinde yetiştirilen çilek köylülerin geçim kaynağı oldu. Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar AA muhabirine, ilçede çilek sezonunun başladığını belirterek, ilçenin iklim şartlarının çilek yetiştiriciliğine elverişli olduğunu söyledi.

Çilek üretiminin ilçede  gittikçe yaygınlaştığını belirten Uçar,  "Sason çileğini Türkiye'nin her tarafına tanıtacağız. Çünkü Sason çileği çok lezzetli, organik ve doğaldır" dedi.

Çilek yetiştiriciliği öncesi ilçesinde tütün üreticiliği yapıldığını hatırlatan Uçar, şöyle konuştu:

"Tütüne kota konulunca alternatif ürün olarak çilek tercih edildi. Bundan sonra amacımız çileğin pazar yerini arttırmaktır. İlçede yapılan bal festivalinin yanı sıra çilek festivali düzenleyeceğiz. Sason çileğini Türkiye'nin her tarafına  tanıtacağız. 3 köy çilek üretimi ile geçimini sağlıyor. Biraz daha yaygınlaştırılırsa, tanıtımı yapılırsa daha fazla rağbet görür. Çilek reçeli fabrikası kurulması için çalışmalar yapacağız. Bu da köylülere teşvik olur ve üretim artar."

Çilek üreticisi Abdullah Şahin ise normal koşullarda çilek üretiminde dönüm başına 2 bin 500 lira kazançlarının olduğunu anlatarak, bu yıl yaşanan don olayından sonra verimin düştüğünü kaydetti.

Batman-Sason karayolunda kurulan çardaklarda da üreticiler çilekleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Köprübaşı Cuma Uçar Yeniköy Sason Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title