Haberler

Şanlıurfa'da 74 Bin Öğrenciye Ücretsiz Deneme Sınavı

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 74 bin öğrenciye YGS, LYS VE TEOG sınavı öncesi ücretsiz deneme sınavı yapıldı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 74 bin öğrenciye YGS, LYS VE TEOG sınavı öncesi ücretsiz deneme sınavı yapıldı.

Öğrenci sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük 4.kenti olan Şanlıurfa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve merkezi sınavlarda öğrenci başarısının arttırılması amacıyla işbirliğine imza atıldı. Yapılan işbirliği kapsamında 25 ve 26 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan TEOG sınavları ve 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan YGS sınavı öncesi deneme sınavı yapıldı. İl genelinde 183 ortaöğretim kurumunda bulunan 35 bin öğrenciye YGS, il genelinde bulunan 567 ortaokulda bulunan yaklaşık 39 bin öğrenciye TEOG 1. ve 2. oturum hazırlık deneme sınavları gerçekleştirildi. Eğitimi önemsediklerini ve gençler için çok kapsamlı projelere imza atacaklarını söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gençlerin eğitimde başarılı olmasını arzuladıklarını belirtti. Çiftçi, "Emeği geçen bütün eğitimcileri ve personellerimizi kutluyorum. Her zaman eğitime katkı sunacağız, eğitim bizim için çok önemli. Çünkü Şanlıurfa'nın gelişmesi, eğitimin gelişmesine bağlıdır. Gençlerimizin kaliteli bir şekilde gelişmeleri, zamanlarını çok iyi değerlendirmeleri ve okullarda başarılı olabilmeleri bizleri mutlu edecektir. Şunu unutmamalıyız ki iller artık kendi aralarında eğitimde yarışıyor. Şanlıurfa'yı bir yerlere taşımak istiyorsak gençliğimizi ileriye taşımamız gerekiyor" dedi. Büyükşehir Belediyesine eğitime yaptığı bu katkıdan dolayı teşekkür eden il Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise "Şanlıurfa'da öğrencilerin daha kaliteli eğitim alması için gece gündüz demeden çalışıyoruz, bu çalışmalar esnasında yerel yönetimlerin katkısını çok önemsiyoruz. Bu katkılarından dolayı başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title