Haberler

Samsun: Samsun Milletvekili Kılıç'tan, İkinci Kez Ertelenen Kargo İhalesi Açıklaması

Uluslararası Samsun Çarşamba Havaalanı'na kargo ünitesi kazandırmak için yapılan iki ihaleye de başvuru olmaması nedeniyle, üçüncü ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

Uluslararası Samsun Çarşamba Havaalanı'na kargo ünitesi kazandırmak için yapılan iki ihaleye de başvuru olmaması nedeniyle, üçüncü ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Samsun Çarşamba Havaalanı'na uluslararası ihracat işlemlerinin de rahatlıkla yapılabileceği bir kargo ünitesinin kazandırılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kargo ünitesinin paralelinde bir soğuk hava deposunu da Samsun'a kazandırmış olacaklarını belirten Suat Kılıç, "Kargo ünitesinin, bilindiği gibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından 26 Haziran 2006 tarihinde ilk ihalesi yapılmıştı. Bu ihaleye başvuru olmaması nedeniyle teknik şartnamede bir takım yeni düzenlemeye gidildi. 28 Temmuz 2006 Cuma günü kargonun ikinci kez ihalesi gerçekleştirildi. Ancak bu ihalede de başvuru olmaması nedeniyle ihale işlemi tarihinin geçmesiyle beraber başarıya ulaştırılamadı. Herkesin bilmesini isteriz ki; Samsun Havaalanı'na kargo terminalinin yapılmasının peşini bırakmış değiliz" dedi.

Çok kısa bir süre içersinde 3. ihalenin hazırlıklarının yapılacağını ve kargo için 3. kez ihale işlemi gerçekleştirileceğini açıklayan Kılıç, "Bu arada ihale şartnamesi yine teknik yönden ele alınacak. Samsun'a, Samsun Havaalanı'na özel, bölgemizin ithalat ve ihracat kabiliyet ve performansına özel yeni düzenlemelerle ihale en kısa süre içerisinde yeniden gerçekleştirilecek. İhalenin takvimi ihale hazırlığını yapacak olan DHMİ tarafından açıklanacak. Önümüzdeki 1 ya da 1.5 ay içinde kargonun 3. ihalesi gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Samsun'da kargo ünitesinin kuruluşunun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın kişisel ve yakın takibi altında gerçekleşeceğine değinen Kılıç, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün aynı özeni kargo ihalesinin bir an önce yapılması konusunda ortaya koyduğunu vurguladı. Kılıç, "Gerek DHİM Genel Müdürü gerekse yardımcıları kargo terminalinin Samsun için ne kadar kaçınılmaz bir önem taşıdığının farkındadır. Samsun siyaseti bu konuyu takip etmektedir. Evet, ihale 3. raunda kalmıştır ama 3. rauntta Samsun ihalesini kazanacak şekilde bu ihaleyi başarıyla tamamlayacaktır. 3. ihalede mutlaka şartname satın alan ve ihaleye başvuran girişimcilerin olacağı kanaatindeyim. Bu kanaatimi bilgiye dayalı olarak ifade ediyorum. Bu adımların tamamlanmasıyla beraber Samsun'a kargo terminalini kazandırmış olacağız. Buna mukabil soğuk hava depolarını da kazandırmış olacağız. Böylece, Çarşamba ve Bafra ovalarının tarımsal üretimi ve Samsun'da kurulu bulunan organize sanayi bölgelerinde üretilen ürünler hava kargosuyla iç ve dış pazarlara ulaştırılacak" şeklinde konuştu.

Kılıç, Samsun'da yatırım yapmak isteyenlerin cesaretlendirilmesi gerektiğine de dikkat çekti. Vali, belediye başkanı, milletvekilleri, TSO ve Ticaret Borsası'nın, şehirde yatırım yapmak isteyen girişimcilerin arkasında durması, onları cesaretlendirmesi ve Samsun'un kuvvetli, önü açık bir üretim alanı olduğunu yatırımcılara, girişimcilere anlatacak hamlelerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak? 2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finalleri nerede oynanacak? #129349 UEFA Ligleri İstanbul'da mı? #9917
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title