Haberler

Sakarya'da Bin 435 Kişiye Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Fatih projesi kapsamında, Sakarya'da 671 öğrenci ve 764 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

Fatih projesi kapsamında, Sakarya'da 671 öğrenci ve 764 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Fatih Projesi kapsamında, 81 ilde öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan canlı yayında katıldığı tablet dağıtım töreni, Sakarya'ra Hacı Zehra Akkoç Anadolu Kız Lisesi ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, proje kapsamında 22 okulun 764 öğretmeni ile 2 okulun 9 öğrenim gören 671 öğrenciye törenle tablet dağıttı.

Mart ayı sonuna kadar projede yer alan 32 okulun öğrencilerine ve 12 okulun öğretmenlerine tablet dağıtımlarının devam edeceği belirtildi.

Büyük, Fatih Projesi'nin eğitime teknolojik anlamda yaptığı katkının çok büyük olduğunu belirterek, sınıflarda kurulan etkileşimli tahtalar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla eğitimdeki kalitenin arttırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Fatih Projesi kapsamında Sakarya'da bugüne kadar toplam 875 öğretmen ve bin 56 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapılırken, ülke genelinde mart ayı sonuna kadar öğrenci ve öğretmenlere toplam 675 bin adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak.

Fatih Projesi tablet dağıtım töreninin yapıldığı Hacı Zehra Akkoç Anadolu Kız Lisesi'nde, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla Ankara Congresium'da düzenlenen canlı yayın törenini izleyen Vali Mustafa Büyük, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gevher, Şube Müdürleri Nesri Girgin, Vedat Tezbiten ve eğitimciler, daha sonra öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını dağıttı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title