Haberler

'Pardon' Davası Arap Saçına Döndü

Divriği İlçesi Zele Hatun Mahallesi Mevsim Sokak'ta yaşayan Elmas Yardımcı, 17 Kasım 2009 günü evinde 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Sivas'ın Divriği İlçesi'nde üçüncü evliliğini yaptığı 83 yaşındaki Elmas Yardımcı'yı 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve 17 ay cezaevinde yattıktan sonra, gerçek katil olduğu öne sürülen 26 yaşındaki Ferhat Taşkın'ın yakalanması üzerine tahliye edilen 85 yaşındaki Yusuf Yardımcı'nın duruşmasında karar çıkmadı. Cinayet şüphesiyle tutuklanan ve daha önce suçunu itiraf eden Ferhat Taşkın, cinayeti kendisinin işlemediğini, polisten koktuğu için bu yönde ifade verdiğini söyledi.

Divriği İlçesi Zele Hatun Mahallesi Mevsim Sokak'ta yaşayan Elmas Yardımcı, 17 Kasım 2009 günü evinde 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Bu olay sonrası pantolonunda kan lekesi bulunan eşi 85 yaşındaki Yusuf Yardımcı cinayet sanığı olarak tutuklandı. 17 ay Sivas Kapalı Cezaevi'nde kalan Yusuf Yardımcı, Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin gerçek katil olduğu öne sürülen Ferhat Taşkın'ı Bursa'da yakalaması sonucu, geçen 8 nisan günü serbest bırakıldı. Sivas'a getirilen ve ifadesi alınan Ferhat Taşkın suçu itiraf edince tutuklanarak cezaevine konuldu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU İSTEMİ

Devam eden dava ile ilgili duruşma ise bugün yapıldı. Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık sıfatıyla Yusuf Yardımcı, tutuklu yargılanan Ferhat Taşkın ile öldürülen Elmas Yardımcı'nın çocukları Cemal ve Emine Ertürk, Fatma Güldağ, Ferhat Taşkın'ın babası Bekir Taşkın, kardeşi Hıdır ve dedesi Hacı Taşkın katıldı. Şüphe üzerine yakalanan ve sorgusunda suçunu itiraf eden Ferhat Taşkın, mahkemeye sunulan ek iddianame ile 'Beden bakımandan kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma', 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delilerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme', 'Kasten öldürme', 'Silahla yağma' ve 'Yol kesmek' suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

'POLİSTEN KORTUĞUM İÇİN SUÇU KABUL ETTİM'

Polisteki sorgusunda cinayeti itiraf eden Ferhat Taşkın, mahkemede ifade değiştirdi. Cinayet suçlamasını reddeden Taşkın Şunları söyledi:

"Ben Bursa'da iken 6 polis gelerek beni aldı. Bursa'da emniyetteki işlemlerin ardından Sivas'a gelmek için yola çıktık. Yolda gelirken polisler beni araçtan indirdi. Bana 'Biz ne diyorsak onu yapacaksın. Yoksa senin için kötü olur, seni çok kötü döveriz' dediler. Ben de korktuğum için 'cinayeti ben işledim' dedim. Benim polise verdiğim ifade geçersizdir. Polis benim zorla bu ifadeyi vermemi istedi. Korktuğum için de kabul ettim. Kabul etmezsem bana işkence yapacaklarını söylediler. Ben suçsuzum. "

SAVCI'DAN BASINA ELEŞTİRİ

Cumhuriyet Savcısı Bülent Kantarcı, gerçek katil olduğu öne sürülen Ferhat Taş'ın yakalanması sonucu, Yusuf Yardımcı'nın tahliye olması üzerine gazetelerde çıkan haberleri eleştirdi. Savcı Kantarcı sitemini şöyle dile getirdi: "Olayın aydınlatılmasından sonra bazı gazetelerde bununla ilgili çeşitli haberler çıktı. 'Büyük Adli Hata', '17 Ay Boşa Tutuklu Kaldı', 'Cinayet Büronun Aydınlattığı Olay', '85 Yaşındaki Adama 17 Ay Sonra Pardon', 'Pardon Filmi Gerçek Oldu', gibi haberler çıktı. Çıkan bu haberler ile Türk yargısı yıpratıldı. Karar verilene kadar geçen süreçte bu boşluklar yanlış dolduruldu. Yusuf Yardımcı tutuklu iken yargı da boş durmamış ve şüpheli Ferhat Taşkın'ı takibe alarak telefonlarını dinlemiştir. Bu süre zarfından sonra da hemen yakalanmıştır. Şahsı uzun süre izlememizdeki tek sebep 'suç ortakları olabilir' düşüncesidir. Daha sonra sanığın yakalanması için talimatı Sivas Cumhuriyet Savcılığı vermiştir. Bunun üzerine Emniyet özel bir ekip kurdurarak şüpheliyi Bursa'da yakalayıp Sivas'a getirmiştir. Bu cinayetin aydınlanması Türk yargı organlarının bir başarısıdır. Bu olayda Türk yargısı görevini tam olarak yerine getirmiştir. Ama olay basında başkalarının başarısı, yargının zaafı olarak gösterilmiştir. "

Savcı daha sonra zanlı Ferhat Taşkın'ın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

EŞİNE BERAAT KARARI VERİLMEDİ

Yusuf Yardımcı'nın avukatı Abdullah Korkmaz da, müveklinin suçsuz olduğunu ve dosyasının kapatılmasını istedi. Yusuf Yardımcı ise ifadesinde "Ben suçsuzum, berat kararı verilmesini istiyorum. " dedi. Hakimden söz alan Elmas Yardımcı'nın oğlu Cemal Ertürk ise "Benim annemin esas katili Yusuf Yardımcı'dır. Tutuklanmasını ve gereken cezayı almasını istiyorum" dedi. Yusuf Yardımcı için istenen beraat kararını reddeden mahkeme duruşmayı 4 Ağustos 2011 tarihine erteledi.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title