Haberler

(Özel Haber) - Odun Ateşinde Pişen Ev Ekmeği İlgi Görüyor

Balıkesir'in Havran ilçesinde, 2 çocuk annesi Nursel Şahin'in odun ateşinde hazırladığı ev ekmeği ilgi görüyor.
İlçeye bağlı Kalabak köyünde 30 yıl önce başlattığı ev ekmeği üretimini şehire taşıyan Şahin'in, ekşi mayayla hazırladığı ve odun...

Balıkesir'in Havran ilçesinde, 2 çocuk annesi Nursel Şahin'in odun ateşinde hazırladığı ev ekmeği ilgi görüyor.

İlçeye bağlı Kalabak köyünde 30 yıl önce başlattığı ev ekmeği üretimini şehire taşıyan Şahin'in, ekşi mayayla hazırladığı ve odun ateşiyle kızdırdığı fırında pişirdiği ekmekler Havran'ın yanı sıra, Burhaniye ve Edremit'te de satılıyor. Havran da Nursel Şahin, Kalabak köyünde üreterek pazarlarda sattığı taş fırın ekmekleri için Havran'da özel fırın yaptırdı. 2 yıl öncesine kadar eşi Ramazan Şahin ile birlikte üretim yapan Nursel Hanım, eşini kaybettikten sonra işi tamamen kendisi üstlenmiş. Damadını da kendisine yardımcı yapan Nursel Şahin, ürettiği ekmeği Burhaniye ve Edremit'te de satmaya başladı. 30 yıldır ekmek yaptığını anlatan Nursel Şahin, işini severek yapıyor. Nursel Şahin, "Köyde yapıyorduk ekmeği biz. 30 yıldır ekmekçiyiz. İşimiz ilerledi. Kocam resmiyete dökeceksin dedi. Kaçak iş yapmayacağız dedi. Havran'dan arsa aldık fırın yaptık. Kocam vefat etti. Gene devam ediyoruz damadım ile. Damadımla birleştik devam ediyoruz. Ekmeğimiz beğeniliyor. Ekşi mayayla doğal ekmek katkısız. Köyde zeytin dalıyla pişiriyorduk. Burada zeytin odunu ile pişiriyoruz. Ekmeğimiz beğenildi. 30 senedir ekmekçiyim ben. Çevreye dağıtıyoruz. Herkes memnun" dedi.

Fırın çalışanı Coşkun Ceylan, "Köy ekmeği yapıyoruz. İşimiz beğenildi. Bütün çevreye dağıtıyoruz. Edremit ve Havran'a bu doğal ekmeği veriyoruz. Ekşi mayayla hazırlanan ekmeği odun ateşinde pişiriyoruz" dedi.

Ekmek almak için geldiğini anlatan Fatma Talay da, "Kaç seneden beri bu ekmeği alıp yiyoruz. Çok memnunuz. Ama gelip yerinde görmek istedik. Nasıl bir yer. Nasıl bir ekmek alıp yiyoruz diye. Doğal ekşi ekmekten çok memnununuz. Bunları severek tüketiyoruz" dedi. Tarık Cevahir de " Ben köylüyüm. Ev ekmeği severim. Bizim yediğimiz içtiğimiz köy ekmeğidir. Buraya köy ekmeği almaya geldik" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Şahin Balıkesir Edremit Havran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title