Öğrencilere Anadolu Ajansı'nı Anlattı
Iğdır Yurt Muhabiri Serdar Ünsal, İlköğretim Okulu Öğrencilerine Anadolu Ajansı'nın Kuruluş Amacını ve Yaptığı Çalışmaları Anlattı
Iğdır yurt muhabiri Serdar Ünsal, ilköğretim okulu öğrencilerine Anadolu Ajansı'nın kuruluş amacını ve yaptığı çalışmaları anlattı.
Ünsal, öğretmenlerin daveti üzerine, Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda 7. sınıf öğrencilerine günümüzde haberleşmenin önemi, Anadolu Ajansı'nın kuruluş amacı ve çalışmaları üzerine bir konferans verdi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün halkın doğru bilgilendirilmesi için basına büyük önem verdiğini ifade eden Ünsal, şunları kaydetti:
'Atatürk, 'Türk milletinin sağlam bir fikre sahip olması gerekir. Bütün çabaların, Türk kamuoyunun gerçeği anlamasına ve duymasına yönelik olduğu millete anlatılmalıdır. Ancak o şekilde millet, günlük fikirlere, sahte ve yanıltıcı sözlere asla önem vermeyecek bir olgunluğa erişebilir' diyerek basının ne kadar önemli bir kitle iletişim aracı olduğu gerçeğini vurguluyordu. Anadolu Ajansı'nın tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ile adeta özdeştir. Öyle ki TBMM açılmadan 17 gün önce 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı, devleti kuran bu kurumun çıkardığı ilk yasaları duyurdu. Milli Mücadele'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasına, Cumhuriyet devrimlerine tanıklık etti.'
Anadolu Ajansı muhabirlerinin de kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün her çalışmasında yanında olduğunu anımsatan Ünsal, muhabirlerin, yurt gezilerini, gösterdiği hedefleri en iyi biçimde halka duyurduğunu ifade etti.
Atatürk'ün yurt gezilerini anlatan kitaplarda, tarih ve anı kitaplarında, Anadolu Ajansı'nın haberlerinden sıkça yararlanıldığına da değinen Ünsal, şöyle devam etti:
'Anadolu Ajansı muhabirleri, Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti ve halkı için gerçekleştirdiği her güzel şeyde yaşadığı sevince, mutluluğuna tanıklık ettiler. Hastalığında, O'nun sağlığına ilişkin haberleri duyururken hüzünlendiler. Atatürk'ün ölümünde ise vatandaşlara da dağıtılan ve onların gözyaşları içinde okudukları hükümetin resmi tebliğinin yer aldığı bülteni yazmanın acısını içlerinde hissettiler. Anadolu Ajansı'nın tarihi, Türk Basın Tarihi, Türk Edebiyatı Tarihi için de önem taşımaktadır.'
(SÜ-AYZ-MİS-YLZ) - IĞDIR