Haberler

Öğrencilerden Bağımlılığa Son Bilinçlendirme Yürüyüşü

Sigara, alkol ve uyuşturucuya karşı toplumda duyarlılık geliştirmek için Atatürk Üniversitesi'nde Coğrafya Öğretmeni Ali Bayram rehberliğinde Şükrüpaşa Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla "Bağımlılığa son bilinçlendirme yürüyüşü" yapıldı.

Sigara, alkol ve uyuşturucuya karşı toplumda duyarlılık geliştirmek için Atatürk Üniversitesi'nde Coğrafya Öğretmeni Ali Bayram rehberliğinde Şükrüpaşa Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla "Bağımlılığa son bilinçlendirme yürüyüşü" yapıldı. Çalışmada bağımlılığa yol açan maddelerin zararları dikkat çekici bir konseptte sunuldu ve bağımlılığa karşı insan iradesinin gücü farklı açılardan ele alındı.

Coğrafya Öğretmeni Ali Bayram, "Eğitimi okulumuzun dışına taşıyarak zararlı alışkanlıklara karşı toplumu bilinçlendirmek için bu çalışmayı yapıyoruz. Zararlı maddeler sağlığımızın yanında ülke ekonomisine, doğaya ve sosyal çevreye de zarar vermektedir. Bu büyük soruna karşı ancak işbirliği içinde çalışarak çözüm bulabiliriz. İnsanlara iradelerinin gücünü, geçmişin değil ama geleceğin daima ellerinde olduğunu hatırlatıyoruz. Kongre Caddesi ve Cumhuriyet Caddesinde yaptığımız bilinçlendirme yürüyüşlerinde Erzurum halkından aldığımız olumlu dönütler sayesinde gücümüzü artırarak sesimizi daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için Atatürk Üniversitsi'nde de yürüyüş planladık.

Çalışmalarımız aynı zamanda öğrencilerimizin; Derslere ilgilerini artırmakta, Motivasyonlarını yükselmektedir.

Bu sayede öğrencilerimizde; okula karşı olumlu tutum gelişmekte ve toplum yararına çalışmalarda daha fazla görev alma isteği oluşturmaktadır. Öğrencilerin toplum yararına faaliyetlere katılmasını destekleyen sayın velilerimize; Abdullah İsfendiyar Çodur, Utku Kaan Ertek, Seyithan Akyar, Şeymanur Karaca, Şükran Taş, Çağdaş Evren Şenlik, Abdussamet Akbaba ve faaliyetlerimizde görev alan tüm öğrencilerime teşekkür ederim." dedi.

Zararlı alışkanlıkların olumsuz etkileri ve bırakıldığında görülen olumlu değişiklikleri anlatan pankartları taşıyan öğrenciler; "Bağımlı olma özgür ol, sigarayı dışla hayata başla, bağımlılığa son, sigaraya hayır, özgür ol sağlıklı yaşa, ülkemi seviyorum sigara içmiyorum, ömrünüzü çürütmeyin, dumansız hava sağlıklı yaşa, önemli ise hayatınız sigarayı bırakınız, ailemi seviyorum sigara içmiyorum, sağlıklıyız mutluyuz gelecekten umutluyuz, sigara pişmanlıktır" gibi sloganlar atarak üniversite öğrencilerini ve halkı bağımlılığa karşı uyardı.

Etkileyici görsellerle hazırlanan pankartlar ve yürüyüş esnasında atılan sloganlar ile etkinlik üniversite öğrencileri ve halktan

tam not aldı.

Öğrenciler, "Soğuk havada sesimiz kısıldı ama halka ulaşıp pek çok kişinin dikkatini çekebildik. İnsanların sigaralarını kırıp attıklarını görmek bizleri çok mutlu etti. Ülkemizin her insanı daha sağlıklı yaşamayı hak ediyor. Bizlere destek olan ailelerimize, halkımıza ve bu etkinliği planladığı için Coğrafya Öğretmenimiz'e teşekkür ederiz." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Atatürk Üniversitesi Ali Bayram Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title