Haberler

Öğrenciler Tatili Hobi Merkezinde Geçiriyorlar

Güncelleme:

Gaziantep'te "Hobimi Yapıyorum Kişiliğime Kavuşuyorum" projesi çerçevesinde başarılı öğrenciler Hobi Merkezi'nde eğleniyor.

Kemal Karagöz / Mehmet Fatih Beyaz - Gaziantep'te "Hobimi Yapıyorum Kişiliğime Kavuşuyorum" projesi çerçevesinde başarılı ancak tatile gitme fırsatı bulamayan öğrenciler Hobi Merkezi'nde eğleniyor ve çeşitli konularda kurs alıyor.

Proje çerçevesinde kurulan hobi merkezinde, kenar semtlerde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan dezavantajlı 9-12 yaş aralığındaki 96 öğrenciye uzman eğitmenler eşliğinde ahşap boyama, takı tasarımı, ahşap oyuncak yapımı ve seramik boyama kursu veriliyor.

Kurslar sayesinde çocuklar eğlenceli vakit geçiriyor, boş zamanlarını değerlendiriyor.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin eğitime önemli katkısı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Okullardaki başarılı ve yaz tatiline gidemeyen öğrencileri belirleyerek, hobi merkezine gitmelerini sağladıklarını ifade eden Aydın, "Çocuklarımızın kişiliklerini geliştirmelerini ve faydalı bireyler olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Öğrenciler kurslar sayesinde boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor" dedi.

Proje koordinatörü Fatma Mehtap Özdemir ise amaçlarının öğrencileri kötü alışkanlıklardan ve sokağın olumsuzluklarından koruyup onlara el becerisi kazandırmak olduğunu vurguladı.

Projeye ilk etapta sadece ahşap oyuncak yapımıyla başlamak istediklerini daha sonra bu fikri geliştirdiklerini anlatan Özdemir, "Eğitmenlerimiz, öğrencilere okullarındaki gibi müfredat hazırladı. Öğrencilerimiz iki hafta kara kalem çalışması yaptı. Ahşap boyama, takı tasarımı, ahşap oyuncak yapımı, seramik boyama eğitmenlerimiz tarafından eğitim veriliyor. Ben umuyorum ki 3 ay gibi kısa bir sürede öğrenciler sergi açabilecek derecede el becerisi ve ürünler ortaya çıkaracak" diye konuştu.

Cemre Alevli İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Müge Mercan da projeyi ilk duyduğunda çok sevindiğini ve projeye katılmak istediğini ifade etti.

Kurslar sayesinde özgüven kazandığını ifade eden Mercan, kendini daha da geliştireceğine inandığını kaydetti.

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Karagöz Gaziantep Aydın Yerel Haberler

title