Haberler

Muğla'da Kocahan Mitingi Anıtı Açıldı

Muğla Belediyesi tarafından Kocahan İnsan Hakları Parkı'na yapılan Kocahan Mitingi Anıtı'nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Muğla Belediyesi tarafından Kocahan İnsan Hakları Parkı'na yapılan Kocahan Mitingi Anıtı, düzenlenen törenle açıldı.

Kocahan İnsan Hakları Parkı'na, 22 Mayıs 1919'da gerçekleştirilen Kocahan Mitingi'nin sembolü olarak yaptırılan anıtın açılışına, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, belediye meclis üyeleri, merkez muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı  Osman Gürün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a 19 Mayıs 1919'da çıktığını hatırlatarak, Muğla Kocahan'da ise 22 Mayıs 1919'da miting gerçekleştirildiğini anlattı.

Muğla halkının Mustafa Kemal Atatürk ve Kuvayi Milliye'ye desteğini hemen gösterdiğini belirten Gürün, "Muğlalı geçmişini bilir, geçmişine sahip çıkar ve geçmişte yaşamış değerlerini geleceğe taşır. Biz bu değerlerimizi gençlerimize, misafirlerimize tanıtmak için önce şehitliğimizi yaptık. Şehitliğimizin önünden geçerken veya resmi törenlerde Muğlamız insanlarının, evlatlarının Kurtuluş Savaşı'nda canlarıyla ne kadar büyük bir katkı yaptığını hepimiz görüyor ve gururlanıyoruz" dedi.

Gürün, Kocahan Mitingi Anıtı ile Kurtuluş Savaşı'nda Muğla'nın duruşunu ve bu mitinge katılan Muğla'nın büyüklerini andıklarını ifade etti.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş ise Muğla'nın Kurutuluş Savaşı'ndaki tavrını, dönemin kahraman Belediye Başkanı Zorba Ragıb Bey'in de desteğiyle Kocahan'da işgalcilere gösterdiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından anıtını açılışı gerçekleştirildi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Muğla Belediyesi Ünal Türkeş Osman Gürün Yerel Haberler

title