Haberler

Milas 3. Santral İçin Birlik Okuyor

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Milas'ta 300 megavat (MW) büyüklüğünde yeni bir termik santral kurulacağını bildirmesinin ardından Milas Kent Konseyi ve Belediye Başkanlığı bölgede santral kurulmaması için halkın...

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Milas'ta 300 megavat (MW) büyüklüğünde yeni bir termik santral kurulacağını bildirmesinin ardından Milas Kent Konseyi ve Belediye Başkanlığı bölgede santral kurulmaması için halkın katılımının geniş olduğu bir toplantı düzenledi.

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Milas'ta yaptığı açıklamada, Muğla'ya dördüncü termik santralini Milas'ta Karacahisar köyü sınırları içinde kuracaklarını söylemesinin yankıları sürüyor. Kendisi de Karacahisar Köyünden olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Kent Konseyi üyelerinin yanı sıra içme suyunun büyük bölümünü bölgeden karşılayan Bodrum İlçesi Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu katılarak köy halkını bilinçlenmeye ve santral kurulmaması için örgütlenmeye davet etti.

Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından vatandaşlar daha önce ilk sırada Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın imzaladığı ve yaklaşık 30 imza ile başlatılan dilekçe ile imza kampanyasının startını vererek dilekçelerin eklerini köy halkının da imzalaması ile 'Santrale Hayır' kampanyasını başlattı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kömür İşletmeleri Mustafa Aktaş Muğla Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title