Haberler

Mikro Kredi Umut Oldu

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Dar Gelirli Vatandaşlara Yönelik Faizsiz Geri Dönüşümlü Kredi İmkanı Sağlayan Mikro Kredi Şubesi, Çalışmalarıyla Birçok Vatandaşa Umut Oldu.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde dar gelirli vatandaşlara yönelik faizsiz geri dönüşümlü kredi imkanı sağlayan Mikro Kredi Şubesi, çalışmalarıyla birçok vatandaşa umut oldu.

Mikro kredi sayesinde borçlarını ödeyip eşiyle birlikte iş kuran Erganili Filiz Tüzer, mikro krediyle tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini söyledi. Evli ve 4 çocuk annesi olan Tüzer, "Örgü ve trikotaj ustasıyım. Eşim Ergani Çimento Fabrikası'nda işçi olarak çalışıyordu, ancak 2004 yılının sonlarında geçirdiği ameliyat sonrası yüzde 45 iş yapamaz raporuyla malulen emekli edildi. Aldığı emekli maaşıyla geçimimizi sağlayamıyorduk, bir süre sonra evdeki beyaz eşyaları ve babamın düğünümde hediye ettiği örgü makinesini sattık. Bu, ancak 1-2 ay bize yetti. Evin geçimi artık borçlarla sağlanıyordu. Eşim çaresizlikten tefecilerden borç para almaya başladı. Borçlarımız iyice birikmiş, ödenemez duruma gelmişti. Emekli maaşımız olduğu gibi tefecilere gidiyordu. Artık intiharın eşiğine gelmiştim, hayat benim için bir kabus olmuştu. Ta ki, tesadüfen mikro krediyle tanışıncaya kadar" dedi.

10 Şubat 2005 tarihinde aldığı 500 YTL'lik krediyle ikinci el örgü makinesi ve biraz ip aldığını anlatan Tüzer, "2 gün içinde tam 6 kazak ördüm ve bunları hemen sattım. Bir kazaktan ortalama 10-12 YTL kar elde ediyordum. Geceli gündüzlü çalışıyor, hem eski borçlarımı hem de kredi taksitlerimi ödüyordum. Bir yandan da eşimin tedavisiyle ilgileniyordum, eşimin durumu gittikçe iyiye gidiyordu. Daha önce kaybettiğimiz güven duygusunu mikro kredi sayesinde geri kazandık. Artık hayata sıkı sıkı sarılmak ve onunla mücadele etmek istiyorduk. Mesleği oto kaportacılık olan eşim de çalışmak ve bir dükkan açmak istiyordu, ancak mali durumumuz yetmediği için eşimin bu isteğini gerçekleştiremiyorduk. Hemen ikinci kredi için müracaat ettim. Aldığım ikinci krediyle eşime sanayi sitesinde bir dükkan kiraladık ve biraz peşinat verdik. Eşim de eski dostlarının yardımıyla dükkanına malzeme aldı. Dükkan, açıldığı ilk gün iş yapmaya başladı. Artık iki yerine dört el çalışıyordu. Kazanılan parayla eski borçlar hızlı bir şekilde ödeniyor, taksitler sıfırlanıyordu. Hayat bizim için daha güzel ve anlamlı olmuştu. Evimin bodrumunda küçük bir atölye kurdum. İşlerimi orada yürütmekteyim. Şimdilerde ben aylık ortalama 300 YTL, eşim de 700 YTL kazanmaktadır. Alacağımız üçüncü krediyle hem örgü hem de kaporta dükkanına malzeme almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

(ET-EST-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title