Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, Şanlıurfa'da

"(İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu) Siyasi iktidarın yapması gereken anayasamıza ve kanunlarımıza göre işlenmiş bir suç var ise o suçun vatandaşı tatmin edecek somut delilleriyle ortaya koymasıdır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyona ilişkin, "Siyasi iktidarın yapması gereken anayasamıza ve kanunlarımıza göre işlenmiş bir suç var ise o suçun vatandaşı tatmin edecek somut delilleriyle ortaya koymasıdır" dedi.

Çetin, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, teşkilat üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çetin, genel seçimde partisinin takip edeceği politikalara ilişkin parti yöneticilerinin fikirlerini aldıklarını söyledi.

Çetin, Türkiye'nin zorlu bir seçimden geçmeye hazırlandığını belirterek, son günlerde yaşanan gelişmeleri endişe ve kaygıyla izlediklerini ifade etti.

Kanunlara göre suç işleyen herkesin mutlaka yargılanması gerektiğini vurgulayan Çetin, şöyle devam etti:

"Kamuoyunun kafasındaki soru şu: 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin biriminde somut bir bilgi var ise bu bilgi ortaya konulur, biz bu operasyonu bunun için yaptık' denir. Ama geçmişteki yapılan uygulamalara baktığımızda 'altı doldurulamayan algı operasyonu' diye tanımladığımız, gündem değiştirmek için buna benzer bir sürü operasyon yapıldı. Hatta bu operasyonlar neticesinde uzun süre hürriyetinden mahrum kalan insanlar da oldu. Sonrada dendi ki 'bunlara biri kumpas yaptı' bir takım üst mahkemelere gidilerek insanlar cezaevinden çıkarıldı. 14 Aralık'ta yapılan operasyonda şuana kadar bize ulaşan bilgiler neticesinde vatandaş tarafından gerçekten bir suç fiilini işleyen birilerine yapılan bir operasyon gibi algılanmıyor. Siyasi iktidarın yapması gereken anayasamıza ve kanunlarımıza göre işlenmiş bir suç var ise o suçun vatandaşı tatmin edecek somut delilleriyle ortaya koymasıdır. Bu yapılmadığı anda siyasi iktidarın yaptığı tüm uygulamaların vatandaş nezdinde inandırıcılığı kalmıyor.  Onun için 14 Aralık operasyonu bizim pencereden gözüktüğü kadarıyla bir algı operasyonudur." - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Şefkat Çetin Şanlıurfa İstanbul Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title