Haberler

Malatya'da İkinci Üniversite Çalışmalırı

Yeter Erdine - Malatya'ya İkinci Bir Üniversite Kurulması İçin Çalışmalar Sürüyor

Yeter Erdine - Malatya'ya ikinci bir üniversite kurulması için çalışmalar sürüyor.

Malatya Valisi Ulvi Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnönü Üniversitesi Rektörlüğünün Battalgazi ilçesinde yeni bir yerleşke kurma çalışması yaptığını söyledi.

İnönü Üniversitesinin ikinci bir yerleşke için Battalgazi ilçesindeki Milli Eğitim Bakanlığının mülkiyetinde bulunan Ziraat Okulunun arazisini istediğini anlatan Saran, Malatya'da bir özel üniversite kurulması yönünde de çeşitli kurum ve kuruluşların çalışma yaptığını dile getirdi.

Rektör Çelik de Ziraat Okulunun arazisini ve 2. Ordu Komutanlığına bağlı bir araziyi alarak 4 bin 500-5 bin dönümlük bir alan oluşturmak istediğini belirtti.

Çelik, şöyle konuştu:

'Malatya'nın bir kaç sene sonra ikinci bir üniversiteye, ikinci bir üniversite için yerleşkeye ihtiyacı olacak. Battalgazi ilçesindeki bu alanın ideal bir yerleşke olacağını gördüğümüz için çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Kayseri'de 4'üncü, Konya'da 6'ıncı, Erzurum'da 3'üncü üniversite kuruldu. Malatya bir üniversite ile kalmamalı. Malatya'nın nüfusu 500 binlere dayandı. Ancak şimdi bu konularda muhatabınız olan kurumların da aynı anlayışı göstermesi lazım. Ama üzülerek ifade ediyorum. buradaki yerel bürokrasi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimler direniyorlar.'

Battalgazi ilçesinde 2. Ordu Komutanlığının İnönü Üniversitesine bıraktığı bir yerleşke olduğuna değinen Çelik, Tacem yerleşkesi olarak bilinen bu yerleşkenin hemen yanındaki arazinin üniversiteye verilmediğini, ancak arazi ile bağlı bulunmayan 130 dönüm alanın verildiğini ifade etti.

Rektörlük görevine seçildikten hemen sonra üniversite yerleşkesinin hemen altındaki 300 dönüm araziyi stadyum yapılması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne verdiğini anımsatan Çelik, diğer mülki amirlerden de aynı anlayışı beklediğini anlattı.

Ziraat Okulunun arazinin üniversiteye verilmesi halinde buraya ilk etapta sebze meyvecilik, bağ bağçe ağırlıklı bir yüksek okul yapmayı düşündüğünü belirten Çelik, burada Ziraat Fakültesinin de açılmasını düşündüklerini ifade etti.

Çelik, 'Üniversiteye bağlı Kayısı Araştırma Merkezini de buraya taşıyacağız. Göreve geldiğimizde kayısı ile ilgili çalışan 1 öğretim üyemiz vardı. Şimdi 3 öğretim üyemiz oldu. Gelecek iki yıl içinde de en az 10 bilim adamı kayısı ile uğraşacak. Aynı zamanda kayısı araştırma enstitüsü de kuracağız' dedi.

- 130 DÖNÜM ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLDİ-

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik'in talebi üzerine Ziraat Okulunun arazisinin üniversiteye verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini aktardı.

Çalık, şunları kaydetti:

'Sayın Rektörümüz orada daha büyük bir alanı talep etmişti. Bu konuda yaptığımız görüşmeler neticesinde 130 dönüm arazi İnönü Üniversitesine devredilmiş vaziyette. Sayın Rektörümüzün talebi bu konuda daha fazla, bunlarla ilgili görüşmelerimiz de devam ediyor. Aynı zamanda Malatya'ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulmasını da istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra vakıf üniversitesi kurulması için de çalışma yapmayı planlıyoruz.'

(YET-AY-OSM) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title