Haberler

Lider Çocuk Tarım Kampı Çaycuma'da Devam Ediyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde ilk kez düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı projesi kapsamında minik öğrenciler üniversite, süt fabrikası ve yumurta üretim çiftliğini gezdiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde ilk kez düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı projesi kapsamında minik öğrenciler üniversite, süt fabrikası ve yumurta üretim çiftliğini gezdiler.

Lider Çocuk Tarım Kampı projesi kapsamında Çaycuma ilçesinde bulunan Gemiciler İlkokulu ile Velioğlu İlkokulu öğrencileri düzenlenen etkinlik kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Meslek Yüksekokulu'nu gezerek burada Gıda Bölümünde bulunan laboratuvar, ve derslikleri gezdi. Laboratuvar bölümünü gezen öğrenciler burada öğretim görevlileri Dilek Kaçar, İrem Uzunsoy ve Ferhat Şen tarafından bilgilendirildiler. Geziye, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özgür Uslubaş, Ziraat Mühendisleri, Murat Salur, Mücahit Güleş, Suna Güncan, veteriner hekim Sedat Eren, Gemiciler İlkokulu Sınıf Öğretmeni İsmail Çelebi, Velioğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nermin Uslubaş ile öğrenciler katıldı. Üniversite gezisi ardından öğrenciler Çaycuma Organize Sanayide faaliyet gösteren bir süt fabrikasını ziyaret ederek, süt ve süt ürünlerinden imal edilen ürünler hakkında bilgi aldılar ve fabrikayı dolaştılar. Fabrika gezisinin ardından öğrencilere burada yemek verildi. Daha sonra son olarak yine ilçede bulunan bir yumurta üretim tesislerini gezen öğrenciler burada üretilen tavuk yumurtası hakkında bilgilendirildiler. Etkinlik sonunda öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Çaycuma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title