Haberler

Kütahya: Sivil Savunma Kursunu Bitiren 34 Öğrenciye Sertifika

Kütahya'da, 6 ay süren sivil savunma kursuna katılan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri sertifikalarını törenle aldı.

Kütahya'da, 6 ay süren sivil savunma kursuna katılan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri sertifikalarını törenle aldı.

Kütahya Valiliği ve DPÜ işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında İl Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Kulübü (AKUK) tarafından verilen kursları başarıyla bitiren 34 öğrenciye sertifikaları, Kütahya Valisi Osman Aydın, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı ve İl Sivil Savunma Müdürü Orhan Ovalı tarafından verildi. Valilik binasında düzenlenen törende konuşan Vali Aydın, afetlerde şuursuzca yapılan ilk müdahalelerin can ve mal kaybına sebep olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerin şart olduğunu söyledi. Aydın, kurslara gönüllü katılarak fedakarlık örneği sergileyen öğrencileri kutlayarak, "En son yaşadığımız Marmara depreminde gördük ki, bu tür tabii afetlerde ilk müdahalenin eğitimli insanlar tarafından yapılması son derece mühim. Zaten arkasından konuyla ilgili kanuni düzenlemeler de yapıldı. Öğrenci arkadaşlarımızın gönüllü olarak afetlerde görev almak açısından gösterdiği hassasiyet takdire şayandır" dedi.

İl Sivil Savunma Müdürü Orhan Ovalı ise, ilk etapta 149 öğrenciyi eğitime aldıklarını ve eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title