Haberler

Vali Yılmaz Yol Çalışmalarını İnceledi

Güncelleme:

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Yazıköy ve Yarıköy köylerinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından merkez Yazıköy ve Yarıköy köylerinde sürdürülen yol çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Yılmaz'a inceleme gezisinde İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Çan eşlik etti. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Çan, Vali Yılmaz'a yol çalışmasında gelinen safhalarını anlattı.

Köy yollarının kaplamasını kaliteli ve 40 ton taşıyabilir düzeyde yaptıklarını dile getiren Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, "26 kilometrelik bir yolumuz var. Şu anda ilk önce mevcut bozuk yolun üzerindeki çukurlar kapatılıp belli bir düzene konduktan sonra üzerine 20 santimetrelik bir malzeme çekiliyor. O malzeme gördüğünüz gibi ıslak ve sıkıştırılabilir bir malzemedir. Değişik ebatlarda oluşuyor. Bu malzemenin üzerine sathi kaplama yapılacak. Köy yolları 8-10 tonluk kamyonlara uygun yapılır ama biz mermercilerin yoğun olduğu güzergahlarımıza yol ağımızı 40 tonluk kamyonlara göre planlayıp yapıyoruz. Herkesin şikayetçi olduğu mermer kamyonları yolumuzu bozuyor şikayeti bu şekilde ortadan kalkmış olacak" dedi.

Özel idare ve KÖYDES yatırımlarını birlikte götürdüklerini kaydeden Vali Yılmaz, "Kendi iş makinelerimizle bu işi yaptığımız için aşağı yukarı dörtte bire yakın bir maliyetle 800 bin TL'ye bu yolumuzu tamamlamış oluyoruz. KÖYDES'le gelen ödenekleri protokolle Özel İdare'ye aktarıyoruz. Kendi makineleri ile çalışıyorlar. Yol yapımında bir hususu da dikkate çekmek istiyorum. Yolun altı yapısı sağlam. Onun yanı sıra yüksek kaliteli bir yol yapılıyor" diye konuştu.

Vali Yılmaz, Yazıköy ve Yarıköy köy gezisinde vatandaşlarla sohbet ederek, köy çocuklarına hediye verdi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Yılmaz Şerif Yılmaz Yazıköy Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title