Haberler

Korkuteli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Cumhuriyet Başsavcısı İnan Toptimur, İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ, daire amirleri, siyasi partilerin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz yaptığı konuşmada, "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 93'üncü yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, Bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, balon patlatma, sandalye kapmaca, kırkayak yarışı, çuvalla yürüme, kaşıkla yumurta taşıma, iğneye iplik geçirme ve halat çekme yarışmalarında gönüllerince eğlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan şiir, kompozisyon, resim yarışmalarda ve sosyal ve sportif aktivitelerde dereceye giren öğrencilere Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ve protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Korkuteli 23 Nisan Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title