Haberler

Konya'da Hemzemin Geçitte Önlem İsteniyor

Güncelleme:

İki kişinin öldüğü kaza sonrası hemzemin geçitte toplanan mahalleli, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Konya'da yolcu treninin hemzemin geçitte otomobile çarpması sonucu iki kişinin öldüğü kaza sonrası mahalleli, önlem alınmasını için eylem yaptı.

Aybahçe Mahallesi sakinleri, dünkü tren kazasını protesto etmek için Fidanlık Hemzemin Geçidi'nde toplandı. Yetkililer tarafından yolcu treni, açıklama yapılması için bir süre bekletildi.

Aralarından bazıları, yetkililerin gelmesini istedi. Tepki gösterenleri sakinleştiren Aybahçe Mahallesi Muhtarı Hilmi Serin, hayatını kaybeden iki kişi için bir dakikalığına saygı duruşunda bulunulmasını istedi.

Her tren geçişinde "Acaba bu sefer kime vuracak?" diye düşünmeye başladıklarını dile getiren Serin, daha önce de önlem alınması için dilekçe verdiklerini kaydetti. Bu sefer yetkililerden söz aldıklarını ve en kısa zamanda harekete geçileceğini anlatan Serin, gerekli önlemler alınması için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı. 

Açıklamanın sona ermesinin ardından bekletilen tren, yoluna devam etti.

Olayın geçmişi

Makinistliğini Ali G'nin yaptığı, Konya'dan Karaman'a giden hızlı tren bağlantılı bölgesel yolcu treni, Aybahçe Mahallesi'ndeki Fidanlık Hemzemin Geçidi'nde Hasan Yıldız'ın (23) kullandığı 42 PV 137 plakalı otomobile çarpmıştı.

Hurda haline gelen araçta sıkışarak hayatını kaybeden sürücü Yıldız ile yanında bulunan Fatih Ünal'ın (23) cesetleri itfaiye ekiplerince çıkarılmıştı.

TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri, kazanın; sürücünün, hemzemin geçitteki sesli ve ışıklı uyarı sistemine rağmen karşıya geçmeye çalışmasından kaynaklandığını ileri sürmüştü.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Yıldız Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title