Haberler

Konya: Çöpleri Güzelliğe Dönüştürüyor

Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne Bağlı Bayavşar Beldesi'nde Yaşayan 52 Yaşındaki Kamile Yulis, Çöpe Atılan Pet Şişe, Köpük Tabak ve Boş Kapları Biriktirip Evleri Süsleyen Birer Çiçek Haline Dönüştürüyor.

Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Bayavşar Beldesi'nde yaşayan 52 yaşındaki Kamile Yulis, çöpe atılan pet şişe, köpük tabak ve boş kapları biriktirip evleri süsleyen birer çiçek haline dönüştürüyor.

Kamile Yulis, pet şişe, boş kab ve köpükten yapılan tabakları, elindeki makasıyla kestikten sonra çeşitli şekiller vererek bir süs eşyası haline getiriyor. Belde merkezinde bulunan parkta güzel havaları değerlendirerek, fırsat buldukça bu uğraş için saatlerce emek harcayan Kamile Yulis, "Bu iş bende 4 yıl önce hobi olarak başladı. Benim de herkes gibi önceki yıllarda kullandıktan sonra çöpe attığım pet şişe ve yemek tabağı olarak kullanılan köpükleri biriktirmeye başladım. Daha sonra köpükleri küçük parçalar halinde kesip boyadıktan sonra yapay birer çiçek şekline dönüştürüp, pet şişeleri veya boş yoğurt kaplarını ise alt kısmında vazo haline getirdim. Böylece kendimin de çok hoşuma giden ortaya farklı güzellikler çıktı. Bu merak da bu şekilde başlamış oldu. Çevredekilerin de desteği ile bugüne kadar değişik renk ve şekillerde bir çok yapay çiçek oluşturdum. Beğenip isteyenleri ise hiç kırmadım, kendilerine hep hediye ettim. Hanımlara boş vakitlerinde bu tür işlerle uğraşmalarını tavsiye ederim" dedi.

Kamile Yulis, evinin tüm odalarındaki köşe başlarını süsleyen yapay çiçekler için kullandığı malzemelerin köpük ve pet şişe dışında çöpe gidecek badana boyası olduğunu da belirterek,"Sadece kullandığım makasım çöpe gidecek bir malzeme değil. Bunun dışındakilerin hepsi atık malzemelerden oluşuyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title