Haberler

Kocaeli'de Kültür-sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni oyun ve projeleriyle 2 Ekim'de perdelerini açacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni oyun ve projeleriyle 2 Ekim'de perdelerini açacak.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, düzenlediği basın toplantısında, 18. sezonun ilk perdesini Dürrenmatt'ın "V. Frank" adlı oyunuyla 2 Ekim'de açacaklarını söyledi.

Daha sonra yeni bir oyun olan, Sait Karaçorlu'nun "Şair"iyle sahneye çıkacaklarını ifade eden Çevik, tiyatro olarak, pişmaniye ve simitten sonra hem Kocaeli'nin hem de Türkiye'nin en iyi markası olduklarını kaydetti.

Çevik, yeni oyunları "Baş Belası"nın aralık ayında sahneleneceğini dile getirerek, "Gençlik oyunumuz 'Kıl Çadırların Düşü' kentlilik ve kent bilincini oluşturma çabası anlamıyla kentimizin dışında davetler alarak rüştünü ispatladı. Geçen sene oyun üretim ve seyirci sayımızla ülkemiz üstü bir performans gösterdik. Katıldığımız festival ve turnelerle saygınlığı herkes tarafından takdir edilen tiyatromuz, yeni sezonda da bu sayı ve hedeflerinin üstüne çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Şehir tiyatrolarındaki yeni projeler

Yeni dönemde "40 Durak 40 Bin Kilometre Tren Tiyatro" projesiyle uluslararası ve ulusal anlamda tiyatronun gündeme gelmesini hedeflediklerini belirten Çevik, "Sürükleyici olan sadece tiyatromuz değil, bu projenin gerçekleşmesi için baş öğe Büyükşehir Belediyemizdir. Yaklaşık 20 kentte mayıs ayı başındaki sezon bitimi itibariyle müfredatı daha önce tiyatromuz tarafından hazırlanmış bir çalışma programı dahilinde tiyatro atölyeleri açmayı düşünüyoruz.  Akademik Tiyatro Festivali oluşturacağız. Tır Tiyatrosu ile köyleri tiyatroyla buluşturacağız. Sekapark tiyatro tüm kentimizin ortak kullanım alanı olan bu bölgede sanatsal etkinliklerin estetik bir sahneyle beraber paylaşıma açılması planlıyoruz" diye konuştu.

Çevik, konservatuvarlar ve üniversitelerin tiyatro bölümleriyle iş birliği yaparak okullarda başarılı 10 kişiye aylık burs vermeyi amaçladıklarını ifade ederek, sanal ortamda bin 500 oyunluk veri tabanı oluşturmayı ve Altı Nokta Körler Derneği için işitsel kitap kayıtları yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni sezonda şehir tiyatrolarında sahnelecek oyunlar şöyle:

"Çıkmaz Sokak Çocukları, Şair, V. Frank, Kıl Çadırların Düşü, Kafesten Bir Kuş Uçtu, Töre, Kurdela ya da Artı Sonsuz, Dönemeç, Zümrüd-ü Anka, Beyaz Tay, Sevgi Çemberi, Yusufçuk, Gişe, Dişi Horoz,  Eski Fotoğraflar, Yüreğime Kar Yağıyor, Yalancı."

Öte yandan şehir tiyatrolarında geçen sezon sergilenen 5 çocuk ve 17 tane yetişkin oyununu yaklaşık 90 bin seyircinin izlediği bildirildi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Çevik Türkiye Yerel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 25 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title