Haberler

Kırmızı akan derede tehlikeli maddeye rastlanmadı

Güncelleme:

Kırmızı akan derede tehlikeli maddeye rastlanmadıTEKİRDAĞ Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan bir derenin kırmızı renklerde akması sonucu dereden alınan numunelerin analiz raporları tamamlandı.

Kırmızı akan derede tehlikeli maddeye rastlanmadı

TEKİRDAĞ Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan bir derenin kırmızı renklerde akması sonucu dereden alınan numunelerin analiz raporları tamamlandı. Rapora göre atıksuda herhangi bir ağır metal vb. tehlikeli bir kirletici parametreye rastlanmadığı açıklandı.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden Marmara Denizi'ne akan Kamara Deresi kırmızı renge bürünmesi üzerine Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Platformunun ihbarı üzerine Tekirdağ Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince bölgede çalışma yapılarak, derede numune alındı. Bölgede yapılan araştırmalarda kırmızı kirliliğin 'Plastik çapak yıkama ve granül üretimi' yapan Astan Geri Dönüşüm Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. isimli plastik geri dönüşüm fabrikasından geldiği tespit edilmişti.

Analiz raporlarına ilişkin Tekirdağ Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kamara Dereye kırmızı renkli atıksularını verdiği tespit edilen geri dönüşüm tesisinden 16.04.2022 tarihinde Müdürlüğümüzce alınan atıksu numunesi analize gönderilmiş olup, analizler tamamlanmıştır. Analiz sonuçlarına göre dereye verilen atıksuda 17 adet parametre analiz edilmiş ve bunlardan Kimyasal Oksijen İhtiyacı ile Askıda Katı Maddde parametreleri olmak üzere 2 parametrenin Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde belirtilen deşarj standartlarını aştığı tespit edilmiştir. Atıksu da herhangi bir ağır metal vb. tehlikeli bir kirletici parametreye rastlanılmamıştır" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İklim Değişikliği Marmaraereğlisi Tekirdağ Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title