Haberler

Kaymakam Kılıç, Türkiye'de Yılın Ebesi Seçilen Bozdemir'i Kabul Etti

Sorgun Kaymakam'ı Levent Kılıç, geçen yıl Türkiye’de yılın ebesi seçilen Keziban Bozdemir'i makamında kabul etti.

Sorgun Kaymakam'ı Levent Kılıç, geçen yıl Türkiye'de yılın ebesi seçilen Keziban Bozdemir'i makamında kabul etti.

Kaymakam Kılıç, ziyarette yaptığı açıklamada, Keziban Bozdemir'in çok önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek, geçen yıl kanser taramasında 5 kişinin hayatının kurtulmasına vesile olduğunu söyledi.

Bozdemir'in bu yıl da yaptığı diyabet taraması ile 15 kişide şeker hastalığı saptadığını anlatan Kılıç, "Yılın ebesi ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almanın mutluluğunu yaşadı. Türkiye'nin 81 ilinden gelen yılın ebeleri arasından kendisinin bu ödüle layık görülmesinin büyük bir mutluluk oldu" dedi.

Keziban Bozdemir de  mesleğe 1990 yılında Esenli Sağlık Ocağında başladığını ifade ederek, insanlara hizmet etmenin kendisi için en önemli görev olduğunun altını çizdi.

Bahadın Sağlık Evinde hasta yoğunluğu olmadığını dile getiren Bozdemir, şunları kaydetti:

"Daha önce görev yaptığım Yozgat KETEM yöneticileriyle irtibata geçerek, köylerde kanser taraması yapmaya başladım. Salur, Tatlı, Sungur, Gümüşkavak ve Bahadın merkezdeki kadınların yüzde 90'ını taramadan geçirdim. Bu taramalar sırasında 4 kadında meme, bir kadında da rahim kanseri saptandı. Erken tanı konulan bu hastalar hemen Ankara'ya, üniversite hastanelerine gönderilerek tedavi edildi. Şimdi bu 5 hastamızın tamamı da kanseri yenmiş durumdalar. Bu çalışmalarımdan dolayı Türkiye'de yılın ebesi ödülüne layık görüldüm. Ödülümü de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden 13 Mayıs'ta Hemşireler Haftası'nda, Ankara Ticaret Odası Salonu'nda düzenlenen törende aldım. İlimize ve ilçemize bu ödülü getirdiğim için çok mutluyum." - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Levent Kılıç Türkiye Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title