Haberler

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Devlet Hastanesi Temeli Atıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’un Kargı ilçesine yapılacak olan Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'un Kargı ilçesine yapılacak olan Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr.İsmail Yücel, eski AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kargı'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ancak bunun buruk bir mutluluk olduğunu belirterek, "Ahmet Hamdi Akpınar ile birlikte bu temeli atmayı isterdim. Hatta açılışını onunla yapmayı çok isterdim. Allah'ın taktiri böyleymiş, ben onun güzel insan olduğuna şahitlik ediyorum, Kargı'ya güzel hizmetler yaptı, inşallah mekanı cennet olur. Çorum siyasetinde bir kadir bilirlik örneği sergilemek için Kargılıların bu kadar sevdiği ve ilçede ayrımsız herkesin derdine koşan bir kardeşimizin anısını yaşatmak adına bu hastanenin adının "Ahmet Hamdi Akpınar" olmasına karar verdik. Mevcut hastanenin adı şuandan itibaren Ahmet Hamdi Akpınar'dır. Yeni yapılacak hastanemiz tamamlandığında, adıyla birlikte buraya taşınacaktır" dedi.

Şimdi bir bayrak yarışının yaşandığını, Ahmet Hamdi Akpınarın taşıdığı onurlu bayrağı Kargılıların desteği ile Zeki Şen'e emanet edileceğini dile getiren Kafkas, kendilerinin de Şen'e her türlü desteği vereceğini belirtti.

Dün Kargı'ya hastane yapamayan, Çorum'a hastane yapamayan, hastasını tedavi edemeyen bir devlet yerine bugün anasının karnında çocuğunu takip eden, hamile anneyi getirip gerekirse anne otelinde yatıran, doğumunu sağlayan ve 18 yaşına kadar çocuğu devlet güvencesine alan bir devlete dönüştüğünü dile getiren Kafkas, "Dün yoksuluna ilaç veremeyen, tedavi edemeyen, herkesin sağlıktan yararlanma koşullarının farklı olduğu bir ülkeden bugün, Çorumun valisi, milletvekili, belediye başkanı hangi haklardan yararlanıyorsa, Kargı'daki yeşil kartlı vatandaşın aynı haklardan yararlanacağı bir devleti oluşturduk. Sosyal devleti oluşturduk, milletin emrindeki bir devleti oluşturduk" diye konuştu.

Dün dünyaya hasta yollayan muhtaç bir ülkeyken, artık dünyanın her gelişmiş ülkesinden hasta alan ve onları tedavi eden, sağlıkta dünyaya Türk modeli diye bir modeli kabul ettiren bir ülke olduğunu dile getiren Kafkas, "Başbakanımız sayesinde bütün bu işler oluyor. Onun güçlü liderliği, Sağlık Bakanlığımıza olan güçlü desteği olmasa bizim bunların hiç birini gerçekleştirme ihtimalimiz yoktu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Çorum Kargı Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title