Haberler

'İzmit 2. Uluslararası Pişmaniye Festivali' Başladı

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 'Pişmaniyeyi Tanıtıp, Yalnızca Kocaeli'ye Değil, Dünyaya Yedirmek İçin Çaba Harcamamız Gerekiyor' Dedi

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 'Pişmaniyeyi tanıtıp, yalnızca Kocaeli'ye değil, dünyaya yedirmek için çaba harcamamız gerekiyor' dedi.

Vali Topaca, İzmit Belediyesince Kocaeli Fuar alanında düzenlenen 'İzmit 2. Uluslararası Pişmaniye Festivali'nin başlaması dolayısıyla gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, kentlerin ve ülkelerin refahında markalaşmanın büyük önem taşıdığını söyledi.

Her kentin tanıtımını ve pazar payını artırmak için 'marka' oluşturma çabası olduğunu vurgulayan Topaca, pişmaniyenin de büyük bir potansiyel, uluslararası marka platformu oluşturduğunu belirterek, 'Pişmaniyeyi tanıtıp, yalnızca Kocaeli'ye değil, dünyaya yedirmek için çaba harcamamız gerekiyor' diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, pişmaniyenin İzmit'in en önemli değeri, en güzel tatlısı olduğunu, tatlı yiyen İzmitlilerin her zaman tatlı konuştuğunu, güzel işler yaptığını ifade etti.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise ikincisi düzenlenen festivalin üç gün süreceğini bildirdi.

Geçen yılki festival etkinlikleri kapsamında hazırlanan bin 40 metrelik pişmaniyeyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiklerini kaydeden Doğan, aradan geçen bir yılda pişmaniye adına çok şey konuşma imkanı bulduklarını söyledi.

'Bir yıl boyunca, pişmaniyemizi markalaştırma adına logo yarışması düzenleme, pişmaniyenin patentiyle ilgili çalışma yapma ve Pişmaniyeciler Çarşısı kurma girişimlerinde bulunma imkanımız oldu' diyen Doğan, şöyle devam etti:

'Bunun yanında pişmaniye heykeli yapımı sürüyor, şarkısını yaptırdık, klip çektirdik, pek çok şeyi bir yıla sığdırdık. Biliyoruz, daha çok uğraşa ihtiyacımız var. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, tüm protokolden, esnafımıza kadar bu işe gönül verirsek çok daha iyi noktalara ulaşacağız. Bu sayede şehrimiz daha fazla markalaşacak, markalaştıkça daha fazla güçlenecek, ticaretimiz, istihdamımız, turizm potansiyelimiz artacak.'

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Kocaeli Fuar Müdürlüğü önündeki alanda festival başlatıldı. Törene katılan Gagauz Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakanı Dimitri Kambur, Vali Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Doğan ve sanatçı Erol Büyükburç, pişmaniye firmalarının kurduğu stantları gezerek, pişmaniye çekti. Daha sonra fotoğraf sanatçısı Sema Özevin'in 'Bir Emeğin Öyküsü: Pişmaniye' isimli sergisinin açılışı yapıldı. Bu sırada, ustalar tarafından hazırlanan pişmaniyeler vatandaşlara dağıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin deniz uçağıyla da festival alanına, içinde çeşitli hediyelerin yazılı olduğu küçük pişmaniye paketleri atıldı.

(TE-FTH-BER) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title