Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Barınma İmkanı Sunuyor

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm üretmek için Torbalı'da yapımı süren kız öğrenci yurdu projesini inceledi. Ayrıca Evka-3 ve Evka-4'te yapılacak projelerle birlikte yaklaşık 1300 öğrenciye barınma imkanı sağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrenimi için şehre gelen gençlerin barınma sorunlarının çözümüne üç ayrı projeyle destek oluyor. Torbalı'da yapımı süren 300 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulunan Başkan Tunç Soyer, Evka-3 ve Evka-4'te hayata geçirilecek projelerle birlikte yaklaşık 1300 üniversiteliye barınma imkanı sunacaklarını müjdeledi. Torbalı'da geçen dönem ilçe belediyesi tarafından belediye hizmet binası olarak projelendirilen binayı yapım aşamasında devralarak yurda dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Soyer "Önümüzdeki eğitim döneminde kız öğrenci yurdumuz hazır olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm üretebilmek için başlattığı yatırımları hız kesmeden sürdürüyor. Tepeköy Mahallesi'nde geçen dönem Torbalı Belediyesi tarafından hizmet binası olarak yapımına başlanan ancak inşaat halinde kalan yatırımı İzmir Büyükşehir Belediyesi devraldı ve yapının öğrenci yurduna dönüştürülerek kente kazandırılması için düğmeye bastı. Başkan Tunç Soyer, yükseköğrenim kız öğrenci yurduna dönüştürülecek binanın projesini yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

YURT ÖNÜMÜZDEKİ EĞİTİM DÖNEMİNE HAZIR OLACAK

Üniversite öğrenimi için İzmir'e gelen kız öğrencilere hizmet verecek yapının 300 kişi kapasiteli olacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Önümüzdeki günlerde binanın mühendislik projeleri tamamlanacak. Binanın dönüşümünün tamamlanması için yapım ihalesine çıkılacak ve 2024 yılının ilk aylarında ihale süreci gerçekleştirilerek inşaat faaliyetine başlanacak. Önümüzdeki eğitim döneminde ise kız öğrenci yurdumuz hazır olacak. Evka 3 ve Evka-4'te yapacağımız yurtlarla birlikte 1300 öğrencinin barınma sorununu çözmüş olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

SPOR SAHASI VE PARK ALANI DA OLACAK

12 bin metrekarelik alana sahip Torbalı Öğrenci Yurdu içerisinde idari birimler, yemekhane ve öğrenci odaları, etüt-çalışma ve dinlenme odaları bulunacak. 300 öğrenci kapasitesine sahip olacak yurt ayrıca engelli kullanımına uygun olarak düzenlenecek. Etüt ve Projeler ile Yapı İşleri daire başkanlıklarına bağlı ekipler öğrencilerin spor yapabilmesi için spor sahası yapacak. Öğrenci yurdunun dışına oturma alanları, yürüyüş yolları, tartan pistten oluşan 5 bin beş yüz metrekarelik rekreasyon alanı da yapılacak.

BORNOVA'DAKİ YURT PROJELERİ SÜRÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'nın Evka -3 ve Evka-4 semtlerinde de öğrenci yurdu projelerini sürdürüyor. Evka-3'te 822 öğrenci kapasiteli yurt kompleksi için çalışmalar devam ediyor. Proje için yeniden yapım ihalesine çıkılacak. Tesiste öğrencilere sosyal aktivite imkanı sağlanması amacıyla konferans salonu, yemekhane, kafeterya, spor salonu, sanat atölyeleri, kütüphane, otopark gibi farklı fonksiyonlar bir arada tasarlanacak.

Evka-4'de planlanan kız öğrenci yurdunun projeleri tamamlandı, yakın bir zamanda yapımına başlanacak. Yurtta 170 öğrencinin barınma ihtiyacı karşılanacak.

Kaynak: ANKA / Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Torbalı İzmir Yerel yönetim Eğitim Yerel Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title