Haberler

İstanbul İlçe Belediyeleri Yönetişim Karnesi 2023 Araştırmasının Sonuçları Açıklandı

Güncelleme:

İstanbul ilçe belediyelerinin iyi yönetişim uygulamalarının değerlendirildiği Belediye Yönetişim Karnesi 2023 araştırmasının sonuçları kamuoyuna sunuldu. Avcılar Belediyesi tam not alarak ilk sekiz belediye arasında yer aldı.

İstanbul İlçe Belediyelerinin iyi yönetişim uygulamalarının kamuya sundukları açık veriler incelenerek vatandaş bakış açısıyla değerlendirildiği Belediye Yönetişim Karnesi 2023 araştırmasının sonuçları kamuoyuna sunuldu. Avcılar Belediyesi tam not alarak ilk sekiz belediye içerisinde yer aldı.

Belediye Yönetişim Karnesi 2023 araştırmasının sonuçları, Altınbaş Üniversitesi 100. Yıl Salonu'nda düzenlenen bir konferansla kamuoyuyla paylaşıldı. Konferansta İstanbul ilçe belediyelerinin şeffaflık, katılımcılık, sürdürülebilirlik, kurumsal, işleyiş, yaşam kalitesi ve çevre gibi alanlarda yapılan araştırmaların sonuçları yer aldı. Panele, Avcılar, Kadıköy, Fatih, Şişli, Sultanbeyli, Bağcılar Belediyesi'nden yetkililer katıldı.

Dijital alandaki belge ve bilgilere başvurarak 227 gösterge kullanılan araştırmada ilçe belediyerin verdikleri hizmet ve vatandaş memnuniyeti değerlendirildi.

Paydaş ve vatandaş odaklı Entegre Raporlama yapmaları, Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası'nı kullanım hakkı elde etmeleri, katılımcı bütçe süreçlerini kullanmaları, kapsayıcı politikalar benimsemeleri, sürekli öğrenmeye ve gelişime önem vermeleri ile dikkat çeken Avcılar, Bağcılar, Beşiktaş, Çekmeköy, Kadıköy, Maltepe, Sarıyer, Sultanbeyli ve Şişli Belediyeleri en yüksek puan alarak ilk sekiz sırada yer aldı.

31 Mart seçimleri öncesi dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösteren Uluslararası Şeffaflık Derneği ile "Şeffaflık Taahhütnamesi" imzalayan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Ülkemizin ekonomik kriz yaşamasının, yönetimdekilerin şeffaf olmamasından, gizli kapaklı işler yapmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu sebeple de Avcılar'a şeffaf bir belediye yönetimi vaad etmiştim ve 4 buçuk yıllık görev süremde de en önemli ilke olarak benimsedik. Bireyci yaklaşımı reddeden, tüm kararları birlikte alan katılımcı bir yönetim şeklini benimsedik. ve 'Avcılar'ın geleceğini Avcılar halkı şekillendirecek' diyerek 2020- 2024 Stratejik planını 7'den 70'e tüm komşularımızla birlikte hazırladık. 'Birlikte yönetim' ve 'hesap verebilirlik' anlayışıyla Avcılar'da bir ilki gerçekleştirerek meclis oturumlarımızı belediyemizin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlamaya başladık. Göreve gelir gelmez israfın önüne geçerek borçlu konumda olan belediyemizi bütçe fazlası verir hale getirdik. Var olan kaynaklarımızı etkili ve verimli kullanarak az parayla çok iş yaptık" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

İstanbul Avcılar Yerel yönetim Çevre Belediye Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title