Haberler

İl Özel İdaresi Isparta'ya Katkı Sağlayacak

İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Hakkı Uysal, Basın Mensupları ile Bir Araya Gelerek İl Özel İdaresine Bağlı Makine ve Ekipman Atölyelerini Tanıttı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Hakkı Uysal, basın mensupları ile bir araya gelerek İl Özel İdaresine bağlı Makine ve ekipman atölyelerini tanıttı.

İl Özel İdaresinin yeniden yapılanma içerisinde bulunduğunu söyleyen Uysal, kendilerine ait olan bu atölyenin Türkiye’de tek imalat atölyesi olduğunu dile getirdi. Atölyede çöp konteynerleri ile birlikte trafik işaret ve levhaları üretimi yaptıklarını ifade eden Uysal, şu ana bir çok ilden sipariş aldıklarını ve bunları sattıklarını söyledi. Daha önce bu şekilde satış haklarının olmadığını ve yeni çıkan yasa ile satış yapmaya başladıklarını söyleyen Uysal, çöp konteyneri üretim sayesinde de köylere de satış yapacaklarını ve köylerdeki çöplerinde toplanacağını belirtti. Atölye ile ilgili bilgiler eren Uysal, “Hizmet alanımız içerisinde bulunan ve sizlere tanıtmış olduğumuz, dolayısıyla Isparta halkına tanıtmış olduğumuz, Makine ve Ekipman Atölye İşletmesi, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 53. maddesine göre kurulan, bütçe içi bir işletmedir. İşletmemiz, özellikle bütün asfalt ekipmanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılanmıştır. Ayrıca, çöp konteynerleri ile birlikte trafik işaret ve levhaları üretimi yapılmaktadır. Özellikle, diğer İl Özel İdareleri ve bütün Belediyeler hedef kitle olarak değerlendirilmektedir. Ürün çeşitliliği olarak; asfalt distribütörleri, sabit asfalt tesisleri, roley tanklar, her çeşit akaryakıt tankları, asfalt bitüm tankları, mıcır sericiler, asfalt süpürgeleri ve figüre makinesi gibi ürün yelpazemiz bulunmaktadır.” dedi.

Uysal, daha sonra şunları kaydetti: “İşletmemiz doğrudan ve dolaylı yönden şehrimizin ekonomisine katma değer sağlamaktadır. Üretilen makine ve ekipmanlarının hedef kitle olarak belirlenen diğer İl Özel İdarelerinden siparişleri alınarak, ürün satışlarına başlanmıştır. Bugüne kadar, Senirkent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne 100 adet çöp konteynerleri, Burdur ile Bucak kaymakamlığı ve Bursa İl Özel İdarelerine toplam 6 adet Asfalt Bitüm Tankı satışları yapılmıştır. İşletmemiz daha önce üretimine ara vermişti. Isparta Valisi Şemsettin Uzun’un gayretleriyle tekrar üretime başlanmıştır. Bundan sonraki süreçte, üretimimiz aralıksız olarak devam edecektir. İmalat Atölyemiz, gerek Isparta’mız için, gerekse diğer illerimiz için teknik donanımları yüksek ve en kaliteli makine ve ekipmanlarını üretecektir. İmalat atölyemiz, bir Makine Mühendisi ve on yedi personeli ile üretimine devam etmektedir. Isparta İl Özel İdaresi Makine ve Ekipman İmalat Atölye İşletmesi olarak, üretmekte olduğumuz bütün ürünlerimizde, ürün satışı ve satış sonrasındaki servis hizmetleri ön planda tutulmaktadır. Üretim politikamızda devamlı yenilik ve ileri teknoloji hedeflenmektedir.”

(OB-AT-Y)

03.05.2007 15:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title