Haberler

Iğdır'da Engelli Günü Etkinlikleri

Iğdır'da, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' çeşitli etkinlikler ile kutlandı.
Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programı kapsamında; Doğubayazıt Caddesi Dörtyol...

Iğdır'da, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programı kapsamında; Doğubayazıt Caddesi Dörtyol mevkiinden Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı'na kadar "Engelsiz Bir Iğdır İçin El Ele" yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe; Iğdır İl Emniyet Müdürü İbrahim Kadağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Turhan, kurum amirleri ile Iğdır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliğinde görevli polisler, engellilere ve engelli aileleri katıldı. Yürüyüşün sonunda; Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na, Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Garip Samançi çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam eden program kapsamında engelliler tarafından yapılan el işlerinin sergilendiği sergini açılışı Iğdır Valisi Ahmet Pek tarafından yapıldı.

Vali Ahmet Pek, burada yaptığı açıklamada, engellilerin toplumda her zaman özel bir yere sahip olduklarını, her zaman her konuda kendilerine öncülük tanımaya çalıştıklarını belirtti. Vali Pek, "Bu insanlar bizim insanımız dolayısıyla onlara sahip çıkmak da bizim hakkımız. Bugün bizim için gerçekten özel bir gün oldu. Biz zaten sürekli olarak engellilerimizle bir araya gelmeye çalışıp sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince engelli kardeşlerimizi de hayatın içinde tutup, onların mutlu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Garip Samançiği ise, her yıl geleneksel hale getirdikleri Engelsiz Bir Iğdır İçin El Ele" yürüyüşünü Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün desteği bir kez deha gerçekleştirdiklerini söyledi. Buradaki amaçlarının engellilerinin sesini topluma duyurmak, engelli sorunlarını duyarlılığını artırmak olduğunu ifade eden Samançiği, "Bu amaçla engelli arkadaşlarımızın yaptığı el süsü eşyaların sergilendiği sergiyi açtık. Program kapsamında ilimizde hayırsever vatandaşların aldıkları 20 tekerlekli sandalye engelli arkadaşlarımıza dağıtılacak. ve bu güne özgü olarak kulüp olarak yapılan spor müsabakalarında dereceye giren arkadaşlarımızın ödül ve madalyaları verilecektir" dedi.

İnsanların bu konuda empati yapması gerektiğini ifade eden Samançiği, "Şunu düşünmeleri lazım ki her insan bir engelli adayıdır. Burada engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yapacakları her şeyin sadece engelliler için olmadığını, ilerde kendileri ve yakınlarında engelli olma ihtimaline karşı kendilerine olacağını bilmeleridir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program; 'Engelsiz Yaşam İçin Spor Müsabakaları'nda derece giren sporcuların ödüllerinin verilmesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından alının 20 tekerlekli sandalye hak sahipli engellilere verilmesi son buldu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Doğubeyazıt Dörtyol Yerel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title