Haberler

Hakkari'de 20 Sera Kuruldu

Hakkari'de, "Modern Seracılık İle Gelişen Hakkari" proje kapsamında merkez, ilçe ve köylerde modern seralar kuruldu.

Hakkari'de, "Modern Seracılık ile Gelişen Hakkari" proje kapsamında merkez, ilçe ve köylerde modern seralar kuruldu.

İçişleri Bakanlığı Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Programı'nın (KDRP) desteklediği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün uyguladığı projeyle kentte mikroklima özelliği taşıyan bölgeler öncelikli olmak üzere, toplam 250 metrekarelik seralar oluşturuldu.

Projeyle merkez köylere 4, Çukurca'ya 9, Şemdinli'ye 5, Yüksekova'ya ise 2 tane olmak üzere toplam 20 adet sera kuruldu.

Seralarda incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, "Proje sayesinde Hakkari'nin sert ve karasal iklimine rağmen uzun güneşlenme süresini avantaja çevirerek şehir dışından alınan meyve ve sebzelerin kentte yetiştirilmesini mümkün kılmayı amaçladık. Bu projeyle kaliteli ve verimli ürünler yetiştirilecek, birim alandan alınan verim arttırılacaktır. Bununla çiftçilerin gelir düzeyi yükseltilecek, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Ortaya çıkan yeni iş alanı sayesinde genç nüfusun şehir dışına göç etmesinin bir nebze de olsa önüne geçmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title