Haberler

Güzelyurt MYO'da Mezuniyet Coşkusu

Güncelleme:

ASÜ Güzelyurt MYO'da 2 yıl süreyle aldıkları eğitimleri başarıyla tamamlayan 130 öğrenci mezuniyet mutluluğunu kep atarak yaşadı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu (MYO)'nda 2 yıl süreyle aldıkları eğitimleri başarıyla tamamlayan 130 öğrenci mezuniyet mutluluğunu kep atarak yaşadı.

Güzelyurt Çarşı Meydanı'nda geniş bir katılımla düzenlenen törene, ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Koyuncu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selçuk Reis, ASÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Atasoy, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Ünlü, Güzelyurt Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş, öğrencilerin aileleri ve Güzelyurt sakinleri katıldı.

Törende konuşan, Güzelyurt MYO Müdürü Yardımcı Doç Dr. Nuri Ünlü, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu'nun bir marka olduğunu belirterek, "Marka olmanın özellikle öğrenci kalitesi ile ilişkilidir. Mezun öğrencilerinizi Güzelyurt Meslek Yüksekokulu'nu en iyi biçimde temsil ettikleri için tebrik ediyorum. Yeni mezunlarımıza da büyük bir sorumluluk düşüyor. Aynı kalitenin ve yüksek çıtanın devamlılığını sağlamak onların da vazifesidir" dedi.

Güzelyurt MYO birincisi Reyhan Çınar'da törende yaptığı veda konuşmasında, hayatın bir parçasının acı-tatlı hatıralarla kapandığını ifade ederek, "Aldığımız belge kuşkusuz ki; ailelerimizin, eğitimcilerimizin ve bizlerin emek ve özverisinin gurur verici buluşmasını temsil ediyor. Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Başarının sırrının hedefli ve amaçlı çalışmak olduğunu belirtmek isterim. Bizlerin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELER YAŞAM KÜLTÜRÜDÜR"

Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Kaymakam Fatih Kaşıkçı, Aksaray Üniversitesi'nin hızlı bir büyüme içinde olduğunu dile getirerek, buna katkı sunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar'a teşekkür etti. Öğrencilerin iki yıllık öğretim sürelerini tamamladıklarını ve mezun olduklarını hatırlatan Kaymakam Kaşıkçı, "Öğrencilerimiz ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanımlı, özgür düşünen, insan haklarına saygılı bireyler olarak mezuniyet aşamasına gelmişlerdir. Hepsinin vatana millete hayırlı bireyler olmasını diliyor ve kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız'da üniversitenin gelişim hızından söz ederek, "2006'da ASÜ'de yaklaşık 7 bin civarında öğrenci vardı. Bugün ise öğrenci sayısının 13 bin'e ulaştı. Üniversitelerin sadece meslek öğreten, akademik çalışmaların yapıldığı yerler değil, aynı zamanda bir kültür merkezidir. Öğrencilere bizim vermekle gurur duyduğumuz en önemli şeylerden birisi bu yaşam kültürüdür. Öğrencilerimizden beklentimiz bu kültürü ve değerleri ömür boyunca taşımaları ve geliştirmeleridir" dedi. Prof. Dr. Kadir Yıldız, açıklamasının bir bölümünde ise Güzelyurtlulara seslendi ve "Güzelyurt Meslek Yüksekokulu'ndaki öğrenci sayımızı arttırmak ve yeni bölümleri buralara kazandırmak istiyorsak. bunda Güzelyurtluların katkısı önemlidir" ifadelerini kullandı.

YENİ HAYATA KEP ATARAK MERHABA DEDİLER

Yapılan konuşmaların ardından okul birincisi öğrenci ismini yaş kütüğüne çaktı. Daha sonra Güzelyurt MYO'nun akademik kadrosu öğrencilerin diplomalarını verdi ve derece giren öğrencilere hediyeler sunuldu. Törenin en renkli kısmı olan kep fırlatma sırasında ise büyük coşku yaşandı. 10'dan geriye sayan öğrenciler keplerini atarak yeni bir hayata merhaba dedi. Tören, öğrencilerin eğlencesiyle sona erdi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aksaray Üniversitesi Kadir Yıldız Güzelyurt Yerel Haberler

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title