Haberler

Güzel Yürekler, Üçüncü Temeli Attı

Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı bünyesinde yapılacak olan Yatılı Erkek Kur'an Kursu binasının temeli atıldı.

Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı bünyesinde yapılacak olan Yatılı Erkek Kur'an Kursu binasının temeli atıldı. Temel atma töreninde Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek yapılacak binanın bir katının betonunu, binanın tuğlasını da Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Fuat Demir üstlendi.

Temel atma töreni Necati Kaya'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Ağırman, temel atma töreninde yaptığı konuşmada Oltu'ya kazandırılan üçüncü eserin temelini atıyor olmaktan ötürü son derece memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Daha önce yaptırılan ve birkaç yıldır bölge insanına hizmet veren Ayşe Ana Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun yanı sıra yapımı önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete girecek olan Oltu Yüksek Tahsil Talebe Yurdu'nun ilçeye kazandırılmış iki büyük eser olduğuna vurgu yapan Prof.Dr. Mustafa Ağırman, "Bu iki değerli eser ile bugün temelini atacağımız Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nu da sizlerin desteğiyle halkımızın hizmetine sunacağız." dedi.

Oltu'nun öteden beri bir Aslanpaşa Camii'nin avlusunda hizmet veren bir Kur'an Kursu olduğunu hatırlatan Ağırman, "Çağın şartlarına uygun, yatılı ve hafız yetiştiren, çevredeki il ve ilçeler ile köylerden çocuklarımızın başka yerlere gitmeden Oltu'da da hafızlık eğitimi alabilecekleri bir binanın temelini atıyoruz. Bu değerli hizmetlerin ilçemize ve insanımıza kazandırılması noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, ise öğrencilik yıllarında yurt sorunu ve barınma ihtiyacı dolayısıyla eskiden büyük zorluklar yaşandığına atıfta bulunurken "Çok şükür bugün her kademeden öğrencinin barınabileceği kapasitede yurtlarımız var. O günlerin zor şartlarında öğrenci yetiştiren hocalarımız bugünün çocuklarının daha rahat ve modern mekanlarda eğitim ve öğretim görmeleri için mesai harcamaları her türlü takdirin üstündedir. Hepsinden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"Her şeyimizle bu işin içinde varız" diyen Belediye Başkanı Ziyrek, bina inşaatının bir katının betonunu karşılama sözü verdi.

İlçe Kaymakamı Abdullah Şen de bu tarz hizmetlerin sosyal manada katkısının büyük olduğunu dile getirerek, "Bu tür müesseseler, büyük yük taşımaktadır. Fakir fukaranın elinden tutma, çocuklarımıza dini eğitim verme ve hafızlık açısından bugün ülkemiz dünya genelinde bir numara ise bu durum, vakıflarımızın sayesindedir. Bu hayırlı hizmetlere vesile olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Öte yandan Yatılı Erkek Kur'an Kursu binasının temel atma töreninde Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Fuat Demir de, bina inşaatının tuğlasını karşılama sözü verirken Birlik ve Beraberlik Vakfı yönetimi inşaatı devam eden kurs binalarına yardım eden hayırseverlerin duyarlılığına minnettar kaldıklarını ifade ettiler.

Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı tarafından ilçeye kazandırılan üçüncü eserin temeli, kesilen kurban ve edilen dualarla atıldı.

Bu arada Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı bünyesinde yapılacak olan Yatılı Erkek Kur'an Kursu binasının temel atma törenine; İlçe Kaymakamı Abdullah Şen, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İlçe Müftü vekili Halil Korkut, Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Fuat Demir ve vakıf üyeleri katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title