Haberler

Gto Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık,meclis toplantısında yaptığı konuşmada vergi affının vergisini düzenli ödeyenler için adeta bir ceza niteliğinde olduğunu belirterek, şirketlerin matrah artırımına mutlaka izin verilmesi gerektiğine işaret etti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık,meclis toplantısında yaptığı konuşmada vergi affının vergisini düzenli ödeyenler için adeta bir ceza niteliğinde olduğunu belirterek, şirketlerin matrah artırımına mutlaka izin verilmesi gerektiğine işaret etti.

Meclis Başkanı Ali Yener Başkanlığında gerçekleştirilen GTO Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ülke gündemi ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde vergi affına değinerek, affın vergisini düzenli ödeyenler için bir ceza niteliğinde olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet tarihi boyunca otuzun üzerinde mali af çıkarıldığını belirten Bartık, "İlk vergi affı 17 Mayıs 1924 tarihinde çıkmış. Şu an torba yasada olan af Cumhuriyet tarihinin 33. mali affı olacak. Yani ortalama üç yılda bir af çıkıyor. Bu durum mükellefin "nasıl olsa bir af çıkar" düşüncesi ile hareket ederek gelirlerini beyan etmemelerine veya eksik beyan etmelerine neden olmakta. Dolayısıyla vergi borcunu zamanında ödeyen mükellefler ve vergi borcunu zamanında ödemeyen mükellefler arasında adaletsizlik meydana getiriyor. Aflar, ödemeyen mükelleflere ödül, ödeyenlere ceza oluyor. Adaletli bir vergi sistemi için düzenli ödeyenlere de ödül sistemi gelmeli ve matrah artırımına izin verilmeli" şeklinde konuştu.

Merkez Bankasının faiz indirimini olumlu ancak yetersiz bulduğunu belirten Bartık, politika faizinin reel faizlerin uzağında olduğunu söyledi. İş dünyasının önünün açılması için faiz indirimine ihtiyacımız var diyen Bartık, "Merkez Bankası ölçülü indirime devam etti ve politika faizini 75 baz puan indirdi. Piyasalar için indirim olumlu, bunun devamının geleceğini düşünüyoruz. Biliyoruz ki faizlerin hızlı düşüşü başka problemleri beraberinde getirecektir. MB'nin özerkliğini koruyarak hareket etmesi sevindirici" değerlendirmelerinde bulundu.

Türkiye'nin geleceği için sağduyulu olunması gerektiğini ifade eden Bartık, "Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin huzur içinde ülkenin istikrarını zedelemeyecek bir süreç olmasını diliyoruz. Ayrıştırmalara fırsat vermeden birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız" dedi.

GTO Meclis Başkanı Ali Yener son dönemde yaşanan olaylara değinerek, "Bulunduğumuz coğrafyada yaşananlar bir insanlık ayıbı. Müslümanın Müslümanı katletmesini ve bu duruma sessiz kalınmasını esefle kınıyorum" dedi.

GTO Erbil Ofisini ziyaret ederek incelmelerde bulunan ve bu konuda meclis üyelerine bilgi veren GTO Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu ise Erbil'de güvenlik anlamında hiçbir sıkıntı olmadığını belirterek, "Erbil'in güvenlik anlamında bir sıkıntısı yok, insanlarda bir tedirginlik olsa da her şey olağan seyrinde ilerliyor. Şu an panik yapacak bir durum yok. Önemli olan bizim orta vadeli planlarımızı doğru yapmamız ve tedbirlerimizi almamız" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Ali Yener Erbil Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title