Haberler

Germiyan Köyü Gelişim Projesi

Denizhan Güzel - İzmir'in Çeşme İlçesi Germiyan Köyünde Yaşayan Girişimci Dilek Özer, Köyün Turizm Potansiyelini Artırmak İçin Bir Proje Hazırladığını Belirterek, 'Projem Onaylanırsa Şirince ve Antalya'da Bulunan Olimpos'un Benzerini Germiyan'da Yapacağız' Dedi

Denizhan Güzel - İzmir'in Çeşme ilçesi Germiyan Köyünde yaşayan girişimci Dilek Özer, köyün turizm potansiyelini artırmak için bir proje hazırladığını belirterek, 'Projem onaylanırsa Şirince ve Antalya'da bulunan Olimpos'un benzerini Germiyan'da yapacağız' dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Turizm ve Çevre Mali Destek Programına 26 Mart'ta müracaat ederek köyü için destek isteyen kadın girişimci Dilek Özer, toplam maliyeti 197 bin 850 liralık liralık projenin kabul edilmesi durumunda Germiyan Köyünün Şirince ve Olimpos'tan daha çekici olacağını iddia etti.

Germiyan Köyü Gelişim Projesiyle turizm potansiyelinin geliştirilmesi, köy halkının sosyal ve ekonomik düzeyinin artırılması, pansiyonculuğun yaygınlaştırılması, köy turizmine yeni tesis ve altyapıların kazandırılması ile köyde ortak yaşam alanlarının korunmasına katkıda bulunulmasını amaçlayan Özer, hedef gruplarının da köy pansiyonculuğu işletmecileriyle köyde kahvaltı hazırlayan ve sunan aileler, el ürünlerini sunan aileler olarak açıkladı.

Dilek Özer, projelerinin onaylanması durumunda, 12 ayda tamamlanacağını ve 150 hanelik köyün hayatının tamamen değişeceğini belirterek, 'Köydeki evler boyanarak duvarlar yöresel motiflerle süslenecek. Ayrıca bitkilendirme çalışması ve aydınlatmayla köyümüz çok farklı bir görünüme kavuşacak. Projedeki bir önemli detay da, köy çıkışında, köylüler tarafından üretilen yöresel ürünlerin satılabileceği 10 adet küçük üretim ve satış mekanları oluşturulması' diye konuştu.

- KARDEŞ KÖY PROJESİ-

Germiyan köyünün 1700 yıllarında kurulduğunu ve 1923 yılına kadar Türk ve Rum halkının bir arada yaşadığını ifade eden Özer, mübadele sonrası Rum nüfusun azaldığını ve zaman içinde kalmadığını hatırlattı. Köyde Rumların kültürel izleri ve miraslarının hala bulunduğunu dile getiren Dilek Özer, 'Bu nedenle Sakız adasından bir köy ile kardeş köy olmak istiyoruz. İki halk arasındaki dostluğun devam etmesi ve yabancı turistlerin köyümüze gelmelerini istiyoruz' dedi. (DHG-MV-BŞK-SU) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Bakmadan Geçme

Survivor Aleyna kimdir? Aleyna Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Survivor Özgür kimdir? Survivor All Star Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title