Haberler

Gelecekleri İçin İlmek Attılar

Milas’ın Çökertme Mahallesi’nde okuyan öğrenciler, “Geleneğim için dokuyorum, geleceğim için okuyorum” projesi kapsamında dokudukları geleneksel halıların son ilmeklerini Milas Kaymakamı Eren Arslan ile beraber attı.

Milas'ın Çökertme Mahallesi'nde okuyan öğrenciler, "Geleneğim için dokuyorum, geleceğim için okuyorum" projesi kapsamında dokudukları geleneksel halıların son ilmeklerini Milas Kaymakamı Eren Arslan ile beraber attı.

Halı tezgahlarında, geleneklerini ilmek ilmek dokuyan Çökertme İlkokulu öğrencileri; el emeklerini Milas Kaymakamı Eren Arslan'la paylaştı. Milas Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ziyarete; Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Çökertme İlkokulu Müdürü Mehmet Yaşar, Öğretmen Esma Akman ve veliler katıldı.

"Geleneğim için dokuyorum, geleceğim için okuyorum" projesi kapsamında Milas Kaymakamı Eren Arslan'ı makamında ziyaret eden Çökertme İlkokulu öğrencileri, hayata geçirilen proje hakkında konuştu. Ziyaret esnasında Okul Müdürü Mehmet Yaşar proje hakkında Kaymakam Arslan'a bilgi verdi.

Dokudukları halıların son ilmeklerini beraber Kaymakam Arslan'la atan öğrenciler, aynı zamanda teknik konuda bilgilendirme yaptı. Arslan, yaptıkları çalışma hakkında öğrencileri teker teker kutladı. Öğrenciler daha sonra kendi el işi göz nuru halılardan Kaymakam Arslan'a hediye etti. Öğrencileri ve öğretmenlerini teker teker kutlayan Kaymakam Arslan, "Güzel bir çalışma olmuş, hem çocuklarımızı hem öğrencilerimizi, hem de velilerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu sanatı, geleneğimizi çocuklarımız ile beraber yaşatacağız. Herkesi canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Ziyaret daha sonra çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından son buldu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Yaşar Eren Arslan Milas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title