Haberler

Gazi Üniversitesi'nde Nevruz Kutlaması

'nevruz" Bayramı, Gazi Üniversitesi ve Türksoy'un Birlikte Düzenlediği Program Çerçevesinde Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde Kutlandı.

'Nevruz" Bayramı, Gazi Üniversitesi ve TÜRKSOY'un birlikte düzenlediği program çerçevesinde Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde kutlandı.

Etkinlikler sırasında 'Türk Kültürü'nde Nevruz" konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve TÜRKSOY tarafından davet edilen dans ve müzik toplulukları gösteri sundu.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan kutlamalar sırasında yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nın Türk coğrafyasının ortak bayramı olduğunu vurgulayarak "Bugün, bayramdır. Türk'ün bayramıdır. Bahar bayramıdır, dostluktur, sevgidir, kardeşliktir. Türk dünyasının dört bir yanında kutlanan bir bayramdır. Dün KKTC'de Nevruz Bayramını kutladım. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin payitahtı, başkenti Ankara'da sizlerle Nevruz'u kutluyorum. Bu insanlığın bayramıdır. Bu bir milletin bayramıdır. Yeni yılınızı kutluyorum" dedi.

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Purtaş ise konuşmasında, Nevruz ateşinin Ankara'nın bu soğuk gecesini ısıttığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Purtaş, dekanlar ve çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler birlikte Nevruz ateşini yaktı. Örste demir dövüldükten ve Nevruz pilavı yenildikten sonra Türk cumhuriyetlerinden sanatçılar ve dans grupları sahne almaya başladı.

Kırım'dan gelen Gençlik Vurmalı Çalgılar Grubu'nun gösterisi büyük ilgi gördü.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title